Hlavní obsah

Při exhibici před golfovým Masters padlo rekordních devět es

Augusta

Rekordních devět es padlo při exhibici na tříparových jamkách předcházející startu turnaje Masters. Jedno tzv. hole-in-one v Augustě ve středu trefil rovněž osmdesátiletý Jihoafričan Gary Player.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Jordan Spieth na deváté jamce.

Článek

Černý rytíř, jak se Playerovi přezdívá, po úspěšném zásahu na sedmičce vykopl nohu do výšky a políbil svá dvě vnoučata. "To je moje jednatřicáté v kariéře," prozradil poté Player Tomu Watsonovi, s kterým exhibiční klání absolvoval.

První ranou do jamky zakončil svůj den Webb Simpson. "Je vždy malým snem dát eso na poslední jamce," řekl. Justin Thomas s Rickiem Fowlerem trefili hole-in-one po sobě na stejné jamce. Počet devíti es překonal o čtyři dosavadní rekord.

Soutěž na tříparových jamkách, nazvaná Par-3 contest, se na prvním majoru sezóny Masters koná od roku 1960. Panuje při ní uvolněná atmosféra a hráče většinou doprovází jejich rodinní příslušníci. Dobrá nálada panovala i tentokrát.

První hráč světa Jasonn Day popoháněl po hřišti svého syna Dashe. Angličan Justin Rose si fotil selfie se svými dětmi Leem a Charlottou a malý Caleb Watson, syn dvojnásobného držitele zeleného saka Bubby Watsona, nesl jednu z holí svého otce a cestou na poslední devátý green si nadšeně plácal s davy fanoušků.

Vyhrál Jimmy Walker, rovněž autor jednoho hole-in-one. Otázkou je, jestli se radoval. Žádný vítěz exhibice nikdy následně v tomtéž roce Masters neovládl.

Reklama