Hlavní obsah

Spilková je blízko naplnění amerického snu. Upsala se týmu s golfovou legendou

Česká golfová jednička Klára Spilková se přiblížila naplnění snu o účasti na prestižní americké sérii LPGA. Jednadvacetiletá rodačka z Prahy dosud hraje na evropském okruhu Ladies ET, ovšem od středečního večera je členkou týmu podporovaného společností KPMG, což by mělo cestu české hvězdy na turnaje za oceánem usnadnit.

Česká golfistka Klára Spilková.

Článek

„Je to úžasné," rozplývá se Spilková. Je čtvrtou ambasadorkou společnosti, do jejíhož týmu patří legendární Phil Mickelson, vítěz pěti majorů, či bývalá světová jednička mezi ženami Američanka Stacy Lewisová. „Je to jako přestoupit v hokeji do Detroitu, za který chce hrát každý, nebo ve fotbale do Barcelony," pronesl Petr Žák, nový manažer Spilkové.

Přijetí české golfistky pod křídla KPMG posvětil sám Mickelson. „On je ikonou. Doufám, že se jednou potkáme. Pokud na to dojde, budu setkání hodně prožívat," přiznává Spilková, jak moc by pro ni znamenalo setkání s mužskou golfovou superstar pyšnící se triumfy na 42 turnajích PGA Tour.

Stacey Lewisovou, vítězku dvou majorů, už Spilková potkala při turnaji v minulém roce ve Francii. „Bylo to něco speciálního. Už z dřívějška jsem znala její hru a sledovala ji. Když jsme se setkaly, úplně jsem cítila ty vibrace," popisuje Spilková.

Nové partnerství pro Spilkovou znamená klid na sezónu, která podle předpokladů vyjde na pět až sedm miliónů korun. „Po podpisu tříletého kontraktu se mohu soustředit jen na golf," potvrzuje Spilková, že může veškerou energii vrhnout do samotného sportu.

Česká hráčka absolvuje letos turnaje okruhu LET, s největší pravděpodobností si zajistí místenku pro olympijské hry v Riu a jedná se o účasti na některém z turnajů v USA. Evropskou tour absolvuje Spilková šestým rokem. Na jeho sklonku se pokusí v kvalifikaci vybojovat účast na prestižní americké sérii. „Jde o můj cíl. Pokud se vše podaří, koupím si dům na Floridě, abych měla v Americe zázemí. Nechtěla bych pendlovat. Už jsem pár majorů hrála a vím, jak série funguje," naznačuje Spilková, že už má vše dobře rozmyšlené.

Reklama

Související témata: