Hlavní obsah

Golfista McGirt předčil hvězdy a získal první titul na PGA

Dublin

Americký golfista William McGirt se stal překvapivým vítězem turnaje Memorial. Na hřišti v Muirfield Village za sebou nechal hvězdné pole v čele se světovou jedničkou Jasonem Dayem z Austrálie, v rozstřelu porazil krajana Jona Currana a při svém 165. startu na PGA Tour získal první titul.

Foto: Joseph Maiorana, Reuters

William McGirt získal svůj první titul na PGA Tour.

Článek

Šestatřicetiletý McGirt si cestou z greenu osmnácté jamky potřásl rukou se slavným Jackem Nicklausem, pořadatelem turnaje. Vydělal si 1,53 miliónu dolarů (přes 36 miliónů korun) a mimo jiné si zajistil start na Masters v příštím roce.

"Je to neuvěřitelné," řekl McGirt, který se dlouho nemohl na PGA Tour dostat a objížděl nižší série. "Nestačí mi ani všechny prsty, abych je spočítal. Ale jsem blázen. Všichni jsme cvoci a honíme míček po trávě na osmnácti jamkách. Hrál jsem dál, protože jsem chtěl na PGA Tour a vyhrát. A ani bych nevěděl, co jiného dělat."

Závěrečné kolo Memorialu přineslo pořádné drama. V jednu chvíli vedl McGirt společně s krajany Dustinem Johnsonem, Mattem Kucharem a s Argentincem Emilianem Grillem. Pak ale bylo kolo na hodinu a půl kvůli hrozící bouřce přerušeno. Po návratu na hřiště se v čele udržel jen McGirt a dotáhl se na něj Curran.

Na první jamce rozstřelu McGirt zachránil par po skvělé ráně z písku a rozhodl na opakování osmnáctky. Znovu sice nezasáhl druhou ranou green, ale dobře si přihrál z vyšší trávy pod jamku a par mu při Curranově bogey stačil na vítězství.

Šestý hráč světa Johnson skončil třetí, světová trojka Rory McIlroy ze Severního Irska obsadil dělené 4. místo, druhý hráč světa Jordan Spieth z USA byl až na 57. místě a Day skončil sedmadvacátý. "Nehrál jsem dobře. Nejde vyhrát všechno," řekl Day.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články