Hlavní obsah

Do Ria nepojede ani šampión US Open Johnson

Dallas

Olympijského turnaje v golfu v Riu de Janeiro se nezúčastní ani druhý hráč světového žebříčku a vítěz posledního US Open Dustin Johnson. Dvaatřicetiletý Američan má rovněž obavy z viru zika. Startu se vzdalo už třináct hráčů, osm z nich uvedlo právě zdravotní riziko.

Foto: Sport.cz

Americký golfista Dustin Johnson.

Článek

"Nebylo to snadné rozhodnutí, ale obavy z tohoto viru nemůžu ignorovat," řekl Johnson s tím, že se snoubenkou plánují další děti. Zatím má rok a půl starého syna. "Bylo by nezodpovědné ohrozit mě, ji nebo celou naši rodinu," dodal vítěz červnového majoru v Oakmontu a dohromady 11 turnajů PGA Tour.

Virus zika, který přenášejí primárně komáři, způsobuje vývojové poškození mozku lidských plodů. Kvůli obavám z nákazy bude golfový turnaj v Brazílii ochuzen o řadu hvězd. Omluvili se světová jednička Australan Jason Day, Severní Ir Rory McIlroy či Vijay Singh z Fidži. Z prvních čtyř hráčů ve světovém žebříčku nepojedou tři, zbývající Jordan Spieth s rozhodnutím váhá.

Cestu do Ria odmítli také Australan Adam Scott a Jihoafričané Louis Oosthuizen nebo Charl Schwartzel. Golf se přitom v Riu objeví na olympijských hrách poprvé od roku 1904.

Reklama

Související témata: