Hlavní obsah

Golfista Zach se zaskvěl třetím místem na amatérském ME

Tallinn

Český golfista Šimon Zach obsadil třetí místo na amatérském mistrovství Evropy. V Talllinnu zaostal se skóre -14 ve čtyřkolové soutěži jen o dvě rány za italským vítězem Lucou Cianchettim a Viktorem Hovlandem z Norska. Výrazně vylepšil dosavadní české maximum, kterým bylo loňské 19. místo Víta Nováka.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Míčky na golfovém hřišti.

Článek

"Je to pro mě odměna za těch 15 let dřiny. Jasně, nevyhrál jsem, ale je to obrovský úspěch a já to tak beru," řekl dvacetiletý hráč pražského Erpetu serveru golfextra.cz.

V Estonsku se posunul na medailovou pozici z děleného sedmého místa po třech kolech a ve finálovém dnu mu k životnímu úspěchu pomohlo i eso na 10. jamce, tedy trefa jednou ranou. Finále mu vyšlo ze všech čtyř kol nejlépe, zahrál 66 ran.

"Když jsem byl před třemi roky na evropském šampionátu poprvé, tak se hrálo ve Španělsku a já byl po třech kolech dělený sedmý, stejně jako nyní. Tehdy jsem ale ve finálovém kole zahrál 82 ran a skončil snad pětatřicátý," řekl Zach serveru golfextra.cz. "Na velkých akcích se mi nedařilo ve chvíli, kdy jsem na tom byl takto dobře, hrát druhou devítku finálového kola pod par. Proto byl můj cíl pro finálové kolo jít druhou devítku pod par. Abych to konečně zlomil. A 66 ran je fantastický výsledek," dodal.

Reklama

Související témata: