Hlavní obsah

Johnson se v Atlantě dělí o vedení, Day znovu odstoupil

Aktualizováno

Americký golfista Dustin Johnson se po třetím kole závěrečného turnaje letošního okruhu PGA dělí o vedení s krajanem Kevinem Chappellem. Po druhém kole byl Johnson v čele o jednu ránu, v sobotu však zahrál své nejhorší kolo 69 a má stejný součet 202 jako Chappell.

Foto: John David Mercer, Reuters

Americký golfista Dustin Johnson.

Článek

Dvaatřicetiletý Johnson, který po červnovém triumfu na US Open ovládl i další dva turnaje PGA Tour, míří nejen za prémií 1,5 miliónu dolarů za vítězství v Atlantě. Na dosah má i bonus deset miliónů dolarů za prvenství ve FedEx Cupu, který vedl už před finále play off pro třicítku nejlepších hráčů. Chappell je v pořadí FedEx Cupu patnáctý a bonus by nejspíš nezískal, ani kdyby v East Lake vyhrál.

Po druhém kole Johnsonovi odpadl jeden ze soupeřů v boji o lukrativní odměnu Australan Jason Day. První hráč světového žebříčku, který nedohrál kvůli bolavým zádům už předchozí turnaj v Carmelu, v pátek odstoupil po sedmi jamkách. Po prvním kole se Day dělil o čtvrté místo se ztrátou jedné rány na Johnsona.

Před závěrečným kolem mají Johnson s Chappellem náskok dvou ran před Rorym McIlroyem ze Severního Irska a dalším Američanem Ryanem Moorem, kteří se dělí o třetí pozici. McIlroy by dosáhl na bonus v případě, že by vyhrál a Johnson by skončil na děleném druhém místě nebo hůř.

Reklama

Související témata: