Hlavní obsah

Woodsův návrat ke golfu se odkládá, v Kalifornii startovat nebude

Napa

Návrat bývalé světové golfové jedničky Tigera Woodse na okruh PGA Tour se po čtrnáctiměsíční pauze opět odkládá. Vítěz čtrnácti majorů se odhlásil z turnaje v kalifornské Napě, na němž měl tento týden podle původních plánů slavit comeback po loňské operaci zad. Nový termín stanovil Woods na prosinec.

Foto: Rob Schumacher, Reuters

Americký golfista Tiger Woods.

Článek

Čtyřicetiletý Američan věřil, že start na podniku Safeway Open, jímž ve čtvrtek začne nová sezona PGA Tour, stihne. V pondělí ale na svém webu konstatoval, že jeho hra stále není na potřebné úrovni. Nenastoupí ani na listopadovém turnaji European Tour v Turecku, kde chtěl absolvovat druhý start po pauze.

"Zdraví mi slouží a cítím se silný, ale moje hra je bezzubá a není na takové úrovni, na jaké by měla být," uvedl vítěz 79 turnajů PGA Tour, který strávil rekordních 683 týdnů v čele světového žebříčku.

Woods v posledních dnech trénoval v Kalifornii a musel uznat, že na měření sil s nejlepšími hráči světa zatím nemá. O návrat se nyní hodlá pokusit v prosinci na Bahamách. "Budu pokračovat v tvrdé práci a mám v plánu hrát na turnaji mé nadace Hero World Challenge v Albany," řekl.

V minulém týdnu si Woods, jenž nyní figuruje až na 786. místě světového pořadí, užil coby asistent kapitána vítězství amerických golfistů v Ryder Cupu nad evropským výběrem.

Reklama

Související témata: