Hlavní obsah

McIlroy kvůli obavám o bezpečnost nebude hrát v Antalyi

Bývalý první hráč světa Rory McIlroy ze Severního Irska zrušil z bezpečnostních důvodů svou účast na golfovém turnaji European Tour v Antalyi, který se koná v příštím týdnu. V tomto tureckém letovisku došlo v úterý k explozi na parkovišti před budovou obchodní komory, při níž rozbité sklo lehce zranilo deset lidí. I když příčina výbuchu není známa, McIlroy se po velkém zvažování rozhodl turnaj vynechat.

Foto: Rob Schumacher, Reuters

Rory McIlroy ze Severního Irska nebude hrát v Turecku.

Článek

"Myslím, že je to očividné," odvětil McIlroy na dotaz, proč v Turecku nebude hrát, po turnaji v Šanghaji, kde se podělil o čtvrté místo. Celý týden přemítal, jak s turnajem v Antalyii naložit. "Od chvíle, co jsem se rozhodl nejet, se mi spí mnohem lépe," řekl agentuře AP.

Absence v Turecku ho nejspíš připraví o šanci obhájit prvenství v Race to Dubai - finančním žebříčku European Tour. V průběžném pořadí je před závěrečnými třemi turnaji třetí s velkou ztrátou na vítěze British Open Švéda Henrika Stensona a Angličana Dannyho Willetta. Oba navíc budou v Antalyi hrát.

"Můžou si to tam rozdat. Já už to nemám ve svých rukách," uvedl McIlroy, který kvůli obavám z viru zika chyběl na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Reklama

Související témata: