Hlavní obsah

Golfistka Spilková je po úvodním kole v Dubaji sedmnáctá

Dubaj

Golfistka Klára Spilková začala dobře poslední turnaj sezony. Ve finálovém turnaji Ladies European Tour (LET) v Dubaji dnes dokončila první kolo, rozehrané ve středu, se skóre -1 a je na děleném 17. místě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Golfistka Klára Spilková

Článek

Turnaj začal ve středu, ale první kolo bylo po úmrtí caddieho Maxe Zechmanna přerušeno. Soutěž je proto zkrácena na tři kola, tedy na 54 jamek.

Spilková ve středu stihla čtyři jamky, přičemž na čtyřce zahrála bogey a měla tak ránu nad par. Ve čtvrteční dohrávce si připsala tři birdie, z toho dvě na pětiparech, a jedno bogey, čímž si polepšila na ránu pod par. Zahrála tak první kolo o ránu lépe než třeba světová čtyřka a bronzová olympijská medailistka Feng Šan-šan.

Spilková bojuje v Dubaji o udržení plné hrací karty na okruhu LET, kde působí jako jediná Češka šestým rokem. Start na všech turnajích v příští sezoně získá nejlepší osmdesátka hráček v redukovaném finančním žebříčku letošního roku.

V čele dubajského turnaje je Angličanka Florentyna Parkerová s pěti ranami pod par. O ránu za ní jsou Francouzka Sophie Giquelová-Bettanová a Američanka Cheyenne Woodsová, neteř bývalého prvního golfisty světa a vítěze 14 majorů Tigera Woodse.

Reklama

Související témata: