Hlavní obsah

Golfisté Rose a García jsou před finále v čele Masters

Augusta

Napínavý závěrečný den má před sebou první golfový major sezony. V čele Masters jsou po třetím kole Angličan Justin Rose a Španěl Sergio García, ale útočit na zelené sako pro vítěze můžou v Augustě také bývalí vítězové turnaje Jordan Spieth z USA a Australan Adam Scott.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Sergio Garcia na turnaji v Augustě.

Článek

Španěl García zahrál v sobotu skóre -2 a jako jediný se ve všech třech kolech dostal pod par obtížného hřiště. Celkově má -6, ale vynikajícím závěrem třetího kola, pěti birdie na sedmi jamkách, se na něj do čela dotáhl olympijský vítěz Rose.

"Hřiště dává šanci skórovat na pětiparech, čehož jsem využil a poslední dvě birdie si zasloužil za trpělivost," řekl Rose, který zahrál nejlepší výsledek dne 67 ran. Může navázat na triumf z US Open 2013 a získat druhý major titul. "Máme jen ránu náskok, to moc není a na titul nás bude útočit tak pět," odhadl Rose.

Sedmatřicetiletý García by naopak rád konečně získal první vavřín na majoru. Na 13. jamce málem skončil jeho míček ve vodě, ale udržel se na hraně a Španěl po perfektní krátké přihrávce na green zahrál birdie. "Bylo zábavné projít skvěle i sobotou a udržet šanci na titul z Masters. Čeká nás velmi vzrušující finále," řekl García.

O ránu za vedoucí dvojicí je Američan Rickie Fowler, hned za ním vítěz Masters z roku 2015 Spieth a další dva Američanné Ryan Moore a Charley Hoffman. Scott ovládl turnaj v roce 2013 a s odstupem tří ran bude útočit ze sedmého místa.

Nejnebezpečnější se zdá být pro Rose a Garcíu bývalý první hráč světa Spieth. Třiadvacetiletý Američan hraje Masters počtvrté a z předešlých tří startů má vedle výhry dvě druhá místa. "Po prvním kole to se mnou nevypadlo růžově, ale teď se nemůžu cítit lépe," řekl Spieth. Ve čtvrtek zahrál 75 ran, ale další dvě kola zvládl skvěle. "Zabojoval jsem a mám zase šanci na vítězství," doplnil.

V sobotu Spieth předvedl parádní druhou ránu na green pětiparové třináctky. Míč ležel po drivu mezi stromy. "Co by udělal Arnie?" zeptal se Spieth před úderem caddieho Michaela Grellera, jak by zahrál loni zesnulý Arnold Palmer, čtyřnásobný vítěz zeleného saka. "Šel by po jamce," slyšel Spieth a přesně tak zahrál.

Druhý hráč světa Rory McIlroy začal třetí kolo skvěle, ale na čtyřparové sedmičce zapsal double bogey. Den došel se skóre -1 a celkově je v paru jedenáctý.

Masters, golfový turnaj kategorie major v Augustě (dotace 10 miliónů dolarů, par 72) - po 3. kole:
1. Rose (Angl.) 210 (71+72+67)
a García (Šp.) 210 (71+69+70)
3. Fowler 211 (73+67+71)
4. Spieth 212 (75+69+68)
Moore 212 (74+69+69
a Hoffman (všichni USA) 212 (65+75+72)
7. Scott (Austr.) 213 (75+69+69)
8. Schwartzel (JAR) 214 (74+72+68)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články