Hlavní obsah

Nováček na PGA Tour Bryan slavil v Hilton Head první titul

Aktualizováno

Vítězem golfového turnaje RBC Heritage v Hilton Head se stal nováček na okruhu PGA Wesley Bryan. Sedmadvacetiletý Američan vybojoval první titul při čtrnáctém startu v elitním seriálu. O jednu ránu porazil bývalou světovou jedničku Angličana Luka Donalda, který v Hilton Head obsadil druhé místo už popáté za posledních devět let.

Foto: Stephen B. Morton, ČTK/AP

Wesley Bryan pózuje s trofejí pro vítěze turnaje.

Článek

Bryan zahrál závěrečné kolo na 67 úderů a vyšvihl se do čela z děleného šestého místa, na kterém po třech kolech ztrácel čtyři rány na vedoucího krajana Jasona Dufnera. Vítězství mu vyneslo prémii 1,17 miliónu dolarů, jistou účast na PGA Tour v sezóně 2018/19 a také start na Masters v příštím roce.

Na slavném majoru v Augustě, kde žije, si chtěl zahrát už letos, ale nakonec se musel smířit s rolí diváka. "Ale vyhrát takhle krátce po Masters taky není špatné. Budu si to pamatovat hodně dlouho," uvedl Bryan, který na sebe nejprve upozornil natáčením videí s golfovými triky se svým bratrem.

Loni už sbíral úspěchy na nižším americkém okruhu Web.com Tour, kde vyhrál tři turnaje a byl vyhlášen Hráčem roku. Nyní zvítězil v Hilton Head jako první rodák z Jižní Karolíny od triumfu legendárního Arnolda Palmera při premiéře domovského turnaje v roce 1969.

Reklama