Hlavní obsah

Golfistce Spilkové první kolo v Barceloně nevyšlo

Golfistce Kláře Spilkové po triumfu v minulém týdnu v Maroku příliš nevyšel vstup do dalšího turnaje okruhu Ladies European Tour. První kolo v Barceloně zahrála se skóre +3 a je na děleném 69. místě. V pátek bude bojovat o postup do víkendových kol.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Golfistka Klára Spilková.

Článek

Do turnaje Mediterranean Ladies Open v klubu Terramar, ležícím na pobřeží, vstoupila Spilková jako jednička evropského žebříčku Order of Merit. Ve světovém žebříčku si vítězstvím v Rabatu polepšila o 144 míst na 189. pozici. V Barceloně začínala z jamky číslo deset a po čtyřech odehraných jamkách byla díky birdie na dvanáctce ránu pod par. Do konce kola ale přidala už jen jedno birdie a k tomu tři bogey, na pětiparové patnáctce i double bogey.

Dvaadvacetiletá Spilková v neděli dosáhla premiérového českého triumfu na nejvyšším evropském profesionálním okruhu LET, po kterém mimo jiné dostala přes sociální sítě blahopřání od slavného Jihoafričana Garyho Playera.

"Můj bože, je to možné?!" říkala si Spilková a s nadsázkou uvedla, že měla tři dny dnem i nocí telefon u ucha. "Bylo to hezké, ale teď mobil vypínám a soustředím se. Chci hrát dobře, protože se cítím ve formě," řekla serveru LET před turnajem.

V čele je v Barceloně Švédka Anna Nordqvistová. Světová desítka a vítězka majoru Women's PGA Championship 2009 zahrála kolo za 66 ran (-5).

Reklama

Související témata: