Hlavní obsah

Golfistům Mrůzkovi a Matušovi unikl postup na British Open

Nottingham

Nechybělo mnoho a poprvé v historii by si český golfista zahrál British Open. Filip Mrůzek a Stanislav Matuš sahali v dnešních dvoukolových kvalifikacích po postupu na slavný major, ale nakonec neuspěli.

Foto: Charles Rex Arbogast, ČTK/AP

Golf - ilustrační foto

Článek

Mrůzek hrál ve Woburnu a 1. kolo skončil se skóre +2. Ve druhém zahrál eagle, pět birdie, jedno bogey a celkově se dostal na -4. Obsadil dělené osmé místo a tři rány ho dělily od postupu a dvě od play off, které by hrál s Angličanem Ianem Poulterem, bývalým druhý mužem British Open a vítězem dvou turnajů na PGA Tour.

"Hrálo se mi super. V prvním kole mě trochu trápilo tempo na greenech, které byly hodně rychlé a členité. A druhé kolo jsem hrál luxusní golf. Major mi utekl jen o tři rány, ale teď si věřím, a to je hlavní," napsal Mrůzek ČTK.

Matuš se snažil postoupit z hřiště Notts Hollinwell a dlouho se držel vpředu. Po 1. kole byl na děleném druhém místě a po úvodu druhého kola dokonce vedl. Na závěrečné devítce ale udělal tři bogey. Po kolech 68 a 74 ran skončil na skóre -2, obsadil dělené 13. místo a byl pět ran od případného rozstřelu o postup.

"Přišla nervozita. Dostavily se problémy z týčka, které občas mám. Tím tlakem se to projevilo a po úvodních třech fairwayích jsem minul všechny," řekl Matuš serveru golfextra.cz s tím, že jeho hru sledoval chvílemi i velký počet fanoušků.

Reklama