Hlavní obsah

Golfistka Vlčková byla v kvalifikaci LPGA šedesátá a kartu nemá

Golfistce Karolíně Vlčkové nevyšlo finále závěrečné fáze kvalifikace o americkou LPGA. V Daytona Beach dnes zahrála +4 a celkově s pěti ranami nad par obsadila dělené 60. místo. Byla tak daleko za dvacítkou, která si zajistila plnou kartu na LPGA pro příští rok.

Foto: Karel Brázdil

Česká golfistka Klára Spilková. Ilustrační snímek.

Článek

Letošní vítězka turnaje na evropském okruhu LET z Rabatu Klára Spilková, která se rovněž účastnila kvalifikace o LPGA, neprošla po čtyřech kolech cutem.

Někdejší nejlepší česká amatérka Vlčková přestoupila letos k profesionálům. V boji o LPGA prošla z první do třetí závěrečné fáze a v té se na hřištích Jones a Hills po čtyřech kolech držela na nadějném 34. místě. Ve finále ale zahrála šest bogey a výsledek jen lehce korigovala až v závěru kola dvěma birdie.

Šedesáté místo nezajistí Vlčkové ani omezený statut LPGA pro hráčky na 21. až 45. místě v kvalifikaci. Příští rok tak asi bude hrát druhý americký okruh Symetra Tour. "Budu se vypracovávat směrem nahoru za mým cílem. V Symetra Tour prvních deset hráček v žebříčku postupuje rovnou na LPGA. Takže je tam velmi veliká konkurence a je to velmi dobrá tour," řekla Vlčková v září serveru golf.cz.

Reklama

Související témata: