Hlavní obsah

Woods po letech prošel na PGA Tour cutem

Golfista Tiger Woods prošel poprvé po dvou a půl letech na turnaji okruhu PGA Tour cutem. Bývalý první hráč světového žebříčku uspěl na Farmers Insurance Open v San Diegu, i když po dramatickém průběhu. Čtrnáctinásobný vítěz majorů je po dvou kolech se skóre -1 na děleném 65. místě a do víkendu postoupil mezi posledními. V čele je Američan Ryan Palmer.

Foto: Orlando Ramirez, Reuters

Americký golfista Tiger Woods na turnaji Farmers Insurance Open v San Diegu.

Článek

Dvaačtyřicetiletý Woods hraje první oficiální turnaj po vleklých problémech se zády od loňského února, kdy předčasně odstoupil z turnaje European Tour v Dubaji. Cutem na PGA Tour naposledy prošel v srpnu 2015 na Wyndham Championship.

„Hodně jsem bojoval, na což jsem ze své kariéry zvyklý, ale tohle bylo jiné," řekl Woods, kterého tradičně provázel hrozen fanoušků. Tentokrát ale nesledovali na hřišti v Torrey Pines cestu za jednou z jeho zdejších sedmi výher.

Woods měl problém trefit po drivu fairway a ještě devět jamek před koncem druhého kola to na postup nevypadalo. V závěru ale vítěz 79 turnajů na PGA ukázal kvality především při hře kolem greenů a zachránil se. „Pár let jsem byl mimo a pořád se teprve rozjíždím. Potřebuju ještě obejít hodně kol," řekl.

Reklama