Hlavní obsah

Spilková si poprvé zahraje major US Open

Praha

Golfistka Klára Spilková si poprvé v kariéře zahraje major US Open. Do turnaje dotovaného částkou pět miliónů dolarů se dostala díky loňskému umístění do pátého místa v žebříčku Ladies European Tour (LET), v kterém skončila čtvrtá. Hrát se bude 31. května až 3. června v Shoal Creek v Alabamě.

Foto: Ladies European Tour

Klára Spilková.

Článek

"A je to oficiální. Poprvé US Open," radovala se třiadvacetiletá Spilková na sociálních sítích z oficiální pozvánky na 73. ročník druhého majoru sezóny.

Loni Spilková startovala na třech majorech. Pozvánku dostala na KPMG Women's PGA Championship a na British Open i Evian Championship ve Francii se dostala díky premiérové výhře na turnaji okruhu LET v Rabatu.

Letos má zatím jistou účast jen na US Open. Na úvodním majoru ANA Inspiration, který začne v Kalifornii již 29. března, se neobjeví. Do dalších tří jako v minulém roce má šanci se ještě dostat díky pozvánkám či z kvalifikací.

Rok 2018 Spilková začala v Austrálii, kde v únoru obsadila v prvním turnaji 42. místo a ve druhém dvanácté. Poté neuspěla v kvalifikaci Australian Open.

Znovu by měla hrát od 6. dubna na akci Ladies Open ve Francii nižší série LET Access. Poté bude od 19. dubna obhajovat titul v Maroku na LET.

Reklama

Související témata: