Hlavní obsah

Watson vyhrál jamkovku v Austinu a má 11. titul na PGA

Austin

Americký golfista Bubba Watson vyhrál jamkovku v Austinu a získal druhý titul kategorie World Golf Championships. Na okruhu PGA se radoval letos podruhé, celkově pojedenácté a rázem je jedním z favoritů blížícího se prvního majoru Masters, z kterého už má dvě zelená saka.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Americký golfista Bubba Watson vyhrál jamkovku v Austinu.

Článek

V únoru vyhrál levák Watson v Pacific Palisades turnaj PGA Tour poprvé po dvou letech a nyní si připsal další triumf. Dva tituly v jedné sezóně získal naposledy před čtyřmi lety. "K výhrám je potřeba velké soustředění a zaujetí, bojovnost až do chvíle, než vám řeknou, že jste vyhrál," řekl devětatřicetiletý Watson.

Po krajanech Tigeru Woodsovi, Philu Mickelsonovi, Jihoafričanovi Erniem Elsovi a Rorymu McIlroyovi ze Severního Irska je Watson teprve pátým hráčem, který má dva a více titulů z majorů a turnajů nazvaných World Golf Championships. "Na tohle při hře nemyslím, jen se snažím hrát a sbírat trofeje," podotkl Watson.

V šesti zápasech jamkovky odehrál během pěti dnů v Austin Country Club 109 jamek, tři ve skupině a tři v play off. "Hrál jsem celý týden koncentrovaně, jen pět šest jamek jsem neudržel správné nastavení a měl mlhu, což je v té záplavě jamek dobré," řekl Watson. Ve skupině jednou remizoval a ostatní zápasy vyhrál. V semifinále vyřadil světovou dvojku Justina Thomase z USA, kterého tak připravil o možnost stát se poprvé v kariéře první hráčem světa, a ve finále deklasoval dalšího krajana Kevina Kisnera. Jasno bylo už po dvanácté jamce.

Vítěz Masters z let 2012 a 2014 minulý rok uvažoval o konci kariéry, ale nyní je čtrnáct dnů před cestou do Augusty opět favoritem. "Loni jsem byl na dně, ale stačí dvě výhry a svět je hned veselejší. Už se blíží čtyřicítka, ale cítím se na hřišti jako dítě, které se golfem baví a mimochodem získává trofeje," smál se.

Za titul v Austinu získal 1,7 miliónu dolarů, skoro stejnou částku, kterou loni (1,6 miliónu) věnoval dětskému oddělení nemocnice v Pensacole. "Možnost dárcovství je tou největší trofejí, jejíž součástí můžu kdy být," konstatoval Watson.

Dell Match Play ve hře na jamky soutěže World Golf Championships v Austinu (dotace 10 miliónů dolarů):
Finále:
Watson - Kisner (oba USA) 7/6,
O 3. místo:
Norén (Švéd.) - Thomas (USA) 5/3.

Reklama