Hlavní obsah

McIlroy, Spieth i Mickelson začali golfové US Open špatně

Southampton

Někteří favorité v prvním dnu golfového majoru US Open strádali. Rory McIlroy ze Severního Irska má po úvodním kole na Long Islandu deset ran nad par a jeho šance na triumf se nejspíše rozplynuly. Američan Jordan Spieth zahrál ve větru jen o dvě rány lépe a jeho krajan Phil Mickelson zapsal plus sedm.

Foto: Shanna Lockwood, Reuters

Golfista Tiger Woods během US Open.

Článek

Špatně začal také Tiger Woods. Trojnásobný vítěz turnaje na první jamce odehrál tři rány navíc a další přidal na dvojce. Většinu jamek má ještě před sebou.

Nejlépe zatím zvládli osmnáct jamek Američan Scott Piercy s Angličanem Ianem Poulterem. Oba mají skóre -1. Obhájce titulu Brooks Koepka je na skóre +5 a nejhůře zatím zahrál Angličan Scott Gregory +22.

Očekávalo se, že hřiště Shinnecock Hills bude náročné. Čtyřnásobný vítěz majorů McIlroy na něm udělal tři double bogey a sedm bogey, což kompenzoval jen třemi birdie. Zahrál své nejhorší kolo na US Open.

Devětatřicetiletý Piercy si naopak nejspíš vybral špatný den v tréninku. Den před turnajem odešel frustrovaný ze hřiště. "Na prvních čtyřech jamkách jsem ztratil pět míčů. Šel jsem raději domů, abych se uklidnil a povedlo se," řekl Piercy.

Z favoritů začal solidně další z Angličanů Justin Rose. Olympijský šampion a vítěz US Open z roku 2013 potřeboval 71 ran (+1). "Docela jsem míč kontroloval, i když jsem zahrál pár špatných ran. Ale bylo tam i pár zázračných," řekl Rose.

Reklama