Hlavní obsah

Šéf fotbalové Sparty Křetínský měl pozitivní test na koronavirus

Předseda představenstva fotbalové Sparty Daniel Křetínský měl pozitivní test na koronavirus. Informaci potvrdil sám podnikatel v exkluzivním rozhovoru pro deníky E15 a Blesk.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Majitel Sparty Praha Daniel Křetinský.

Článek

"Testován jsem byl pro podezření na přítomnost koronaviru ve svém okolí. Všichni, s nimiž jsem podstoupil testy, měli negativní výsledek včetně jediného člověka, od kterého bych to mohl přímo dostat. Já jsem byl testován pozitivně," zavzpomínal v rozhovoru pro E15 Křetínský na středu 12. března. Od té doby je v izolaci a dodržuje přísná pravidla.

"Neměl jsem žádný z příznaků, který by mi umožnil poznat, že jsem nakažený, žádná teplota ani kašel, jen lehká rýma, normálně jsem pracoval. Musel jsem si ty věci zpětně interpretovat," dodal.

Když zjistil, že se nakazil Covid-19, dostal šéf fotbalové Sparty strach. Nikoliv však o svůj život. "Ovládla mě šílená panika, že jsem nakazil strašnou spoustu lidí. Obvolal jsem všechny, se kterými jsem se potkal – u nás i v zahraničí. Mnozí se nechali přetestovat, celkem 27 osob. A všichni byli negativní. Včetně rodiny, masérky, zubní hygieničky i spolupracovníků ve firmě, kteří kvůli tomu museli být čtrnáct dní v karanténě," oddechl si.

Podle informací od šéfa komunikace letenského klubu Ondřeje Kasíka nyní zaměstnanci Sparty vykonávají práci z domova. "Pracujeme na home-office," napsal v pondělí ráno serveru Sport.cz Kasík.

Více komentovat situaci kolem předsedy představenstva klubu nechtěl. "Sparta je bez ohledu na to v karanténě, která je dána plošným nařízením vlády. Máme uzavřené oba areály a pracujeme z domova," dodal.

Reklama

Související témata: