Hlavní obsah

LCC Radotín přehrál Pardubice v úvodním zápase nadstavby NBLL

V mrazivém podvečeru nastoupil Radotín proti Pardubicím k prvnímu zápasu nadstavby Národní boxlakrosové ligy oslabený o několik hráčů základní sestavy. Výsledné skóre sice vypovídá o jasné převaze domácích, ale čekalo se, že obhájce titulu východočeský tým převálcuje výrazněji.

Foto: Ondřej Mika, LCC Sokol Radotín

Lakros.

Článek
Fotogalerie

Vlažného začátku ze strany domácích využily Pardubice ke vstřelení vedoucího gólu, když se prosadil Jan Skokan. Avšak dříve než stačili domácí příznivci znervóznět, otočili utkání dvěma rychlými brankami Emil Moravec a Matěj Barák a do konce čtvrtiny si Radotín vybudoval jasné vedení 5:1.

Radotínská obrana se však nevyvarovala častých chyb, čehož využíval především agilní Skokan. Několikrát po sobě se ocitl naprosto zapomenut na brankovišti a jen díky skvělým zákrokům brankáře Tomáše Říhy byl rozdíl po první čtvrtině čtyřbrankový.

V dalším průběhu utkání byl k vidění celkem zajímavý, i když místy nepřesný lakros, což je pro úvodní zápasy po zimní pauze typické. Domácí se snažili o svou typickou kombinační hru, hosté spíše spoléhali na individuality Jana Skokana, Jakuba Říhu a Jana Jůzu.

V poklidném tempu se rozdíl ve skóre neustále zvyšoval až na konečných 13:3 pro Radotín.

Utkání naznačilo, že letošní cesta k pátému titulu v řadě může být pro LCC Radotín velmi obtížná a trenér Patrik Procházka jistě přivítá co nejrychlejší návrat zraněných opor do sestavy. Zejména v obranné činnosti nepůsobili domácí příliš sebejistě a to Pardubice zdaleka nepatří mezi nejsilnější soupeře.

Nejlepšími hráči utkání byli Radek Skála (LCC) a Jan Skokan (Pardubice).

LC Custodes Radotín – LC Pardubice  13:3 (5:1, 3:0, 4:1, 1:1)

Reklama