Hlavní obsah

V sobotu vyvrcholí ženská indoorová lakrosová liga

První ročník ženské indoorové lakrosové ligy vyvrcholí v sobotu 13. 3. semifinálovými a finálovými zápasy.

Foto: Ondřej Mika, LCC Sokol Radotín

Lakros.

Článek
Fotogalerie

Poslední turnaj soutěže začíná od 9 h v městské sportovní hale v Praze-Radotíně.

V bitvách o finále se střetnou v radotínském derby týmy Sexy Kočky a Girlz, ve druhém utkání nastoupí FTVS Retro a Jižní Město.

Zkušený radotínský celek LCC Girlz vyhrál v základní části všech sedm utkání, když v tom závěrečném porazil své juniorské kolegyně Chicks. Druhé místo obsadilo Retro a třetí Jižní Město, když oba týmy vyhrály také své poslední duely v základní části.

Ještě v ten samý den pokračovala WILL (Women´s Indoor Lacrosse League) čtvrtfinálovými souboji. Girlz bez problémů porazily mladé hráčky FTVS Teen 21:3. Podobnou roli zvládl i tým Retra, když porazil Chicks 20:13. Velmi vyrovnaný duel přinesl souboj Jižního Města s Infernem, který po základní hrací době skončil nerozhodně 12:12. O postupu do semifinále rozhodlo Jižní Město až v následném prodloužení. V posledním čtvrtfinálovém střetnutí pak další radotínský výběr zdolal Slavii 24:17.

Ženská indoorová lakrosová liga WILL se letos hraje poprvé a její hlavní cíl je sloužit jako zimní příprava a doplněk k Národní ženské lakrosové lize. Hra má upravená pravidla pro prostor haly. Běžně se ženský lakros hraje na fotbalovém hřišti v jedenácti hráčkách. Pro indoorovou soutěž mají týmy na hřišti po pěti hráčkách. Narozdíl od „velkého“ lakrosu není v halové variantě povolono atakování hole soupeřky, avšak je zaveden útočný limit na střelu 24 s, takže hra je rychlá a atraktivní pro diváky. Branky jsou v obou případech velké 180x180 cm.

Další informace nejen o ženském lakrosu najdete na www.lacrosse.cz.

Program finálového dne WILL, Sobota 13.3.

9.00 h, semifinále 1: Kočky – Girlz

9.45 h, semifinále 2: LC Jižní Město – Retro

10.30 h, malé semifinále 1: Teen – Slavia

11.15 h, malé semifinále 2: Inferno – Chicks

12.00 h, zápas o 7.místo

12.45 h, zápas o 5.místo

13.30 h, zápas o 3.místo

14.15 h, finále

Reklama