Hlavní obsah

NBLL: Malešice i Custodes bez zaváhání

Oba loňští finalisté Národní boxlakrosové ligy si dokázali v dalších zápasech nadstavby poradit se svými soupeři. Malešice přehrály ForFun a Custodes vyhráli nad Falcons. Velké drama přinesl zápas mezi Slavií a Plzní, ve kterém zvítězil pražský tým až v prodloužení.

Foto: Ondřej Mika

LC Slavia Praha – LC Plzeň

Článek
Fotogalerie

V očekávaném střetnutí loňského finalisty TJ Malešice s mladým týmem ForFun z Radotína k překvapení nedošlo, i když bylo utkání v první polovině velmi vyrovnané. Již v první minutě dostal domácí ForFun do vedení Adam Kostka, na což odpověděl dvěma brankami ve čtvrté a sedmé minutě malešický Tomáš Beran. Hrálo se ve svižném tempu a pěkné akce na obou stranách rozehřívaly zkřehlé publikum. ForFun opíral útočnou snahu zejména o Kostku, Žipaje a Procházku. Na straně Malešic byl nejaktivnější Beran.

Brzy přestávce se začala projevovat větší kvalita a herní zkušenost malešických, kteří postupně navyšovali svůj náskok. Přispěla k tomu i nedisciplinovanost „klaunů“, kteří dopláceli na častá vyloučení. V oslabení inkasovali třikrát. Navíc je příliš nepodržel ani brankář Šamalík, který vyrobil několik školáckých chyb.

V závěrečné čtvrtině si Malešice v poklidu pohlídaly vedení, a připsaly si tak první body v nadstavbové části ligy.

„Začátek zápasu byl z naší stranu poněkud ospalý, ale potom jsme se lepšili a zejména obranná činnost mne potěšila,“ hodnotil zápas za tým Malešic Martin Mrlík. Z pohledu ForFunů to bylo přesně opačně: „Začali jsme dobře, ale pak jsme jsme dělali hodně hloupých chyb a to rozhodlo,“ vidí průběh utkání Adam Kostka.

Další ostrý test čeká na TJ Malešice již v úterý, kdy se střetnou v repríze loňského finále s radotínskými Custody.

ForFun – TJ Malešice  8:19 (2:3, 4:6, 1:5, 1:5)

Obhájce titulu, LC Custodes se v radotínském derby utkal s „veteránským“ týmem Falcon Millionaires. Custodům chybělo několik hráčů základní sestavy, a tak byl začátek zápasu poměrně vyrovnaný. Skóre otevřel až v deváté minutě Dominik Pešek, druhý gól Custodes přidal Jiří Košťál po další půlminutě hry. Falcons sice snížili, ale pak se začala projevovat rychlost a lepší technika mladých Custodes. Zejména ve druhé a třetí čtvrtině těžili z častých brejků a rychlých přečíslení. Nejlepším střelcem zápasu byl Jiří Košťál s deseti góly.

LC Custodes – Falcon Millionaires 23:6 (5:2, 7:1, 7:2, 4:1)

Do jednoho z klíčových zápasů dolní skupiny nadstavby nastoupily týmy Slavie i Plzně velmi bojovně a hra měla vysoké tempo. Slavia se brzy ujala vedení díky gólům Levého a Roubíčka a až po neuvěřitelně dlouhých 24 minutách snížil plzeňský Kraus. Začátek třetí čtvrtiny patřil Slavii. Šňůrou čtyř gólů si vytvořila vedení 6:1. Do přestávky pak oba týmy přidaly po dvou gólech. Čtvrtou čtvrtinu naopak gólově ovládla Plzeň. Stahování náskoku začal zkušený Jiří Vít a byl to on, kdo v předposlední minutě normální hrací doby nahrál Davidu Uhrinovi na vyrovnávací gól na 9:9. O vítězství pak rozhodovala náhlá smrt. Ve čtvrté minutě nastavení překonal plzeňského brankáře Beneše Karel Schaffner.

Pokud Slavia v dalších zápasech dolní, stříbrné skupiny proti papírově slabším soupeřům nějak fatálně neselže, nemělo by jí vítězství ve skupině uniknout.

LC Slavia Praha – LC Plzeň 10:9 PP (2:0, 2:1, 4:2, 1:6)

Program tohoto týdne

Úterý, 16. 3., 19.00: LC Custodes – TJ Malešice

Středa, 17. 3., 19.30: Falcon Millionaires – SK Lacrosse Jižní Město

Oba zápasy se hrají na hřišti TJ Sokol Radotín v ulici Vykoukových.

Reklama