Hlavní obsah

První ročník ženské indoorové lakrosové ligy ovládl tým Sexy Kočky

Premiérový ročník soutěže Czech Women´s Indoor Lacrosse League (WILL) už má vítěze. V sobotu se jím v radotínské hale stal jeden z domácích celků – Sexy Kočky. Tento mladý výběr ve finále porazil FTVS Retro 18:15, třetí skončil další tým z Radotína, LCC Girlz.

Foto: Leoš Novák

Sexy Kočky, vítězky prvního ročníku WILL

Článek
Fotogalerie

Sobotní program začal semifinálovými duely. Hned ten první, mezi dvěma celky z Radotína byl velmi vyrovnaný. Sexy Kočky v základní části soutěže se zkušenějšími Girlz prohrály 11:17, v semifinále ale skončil zápas po základní hrací době nerozhodně 16:16. Po prodloužení se radovaly z postupu do finále Kočky, když nakonec zvítězily 23:20. Druhé semifinálové střetnutí bylo jednoznačnější. Tým FTVS Retro celkem hladce porazil Jižní Město poměrem 21:8.

Dále následovala utkání v bojích o 5. až 8. místo, která však byla poznamenána neúčastí celku FTVS Teen, který tak kontumačně prohrál nejdříve se Slavií a pak logicky i duel o 7. místo s Infernem. To totiž nejdříve nestačilo na juniorský radotínský výběr LCC Chicks, který pak vybojoval po výhře 17:14 pátou příčku.

Souboj o třetí místo svedl proti sobě zkušené domácí hráčky a Jižní Město, které se naopak prezentovalo výrazně mladší sestavou. Tým Girlz nakonec vyhrál 21:9 a mohl se radovat z umístění na stupních vítězů. Prestižní finále přilákalo do ochozů také řadu fanoušků. Sexy Kočky se s Retrem přetahovaly v napínavém duelu o vedení, ale nakonec soupeře udolaly 18:15 a staly se prvním vítězem WILL.

Další informace nejen o ženském lakrosu najdete na www.lacrosse.cz.

Výsledky WILL – zápasy o umístění
Semifinále:
LCC Sexy Kočky – LCC Girlz 23:20 PP
LC Jižní Město – FTVS Retro 8:21
zápasy o 5. až 8. místo:
FTVS Teen – Slavia 0:5 kont.
LC Inferno – LCC Chicks 9:17
o 7. místo:
FTVS Teen – LC Inferno 0:5 kont.
o 5. místo:
Slavia – LCC Chicks 14:17
o 3. místo:
LCC Girlz – LC Jižní Město 21:9
finále:
LCC Sexy Kočky – FTVS Retro 18:15
Konečné pořadí
1. LCC Sexy Kočky
2. FTVS Retro
3. LCC Girlz
4. LC Jižní Město
5. LCC Chicks
6. Slavia
7. LC Inferno
8. FTVS Teen

Reklama