Hlavní obsah

Čeští reprezentanti se zapisují do historie NLL

New York

Všichni tři čeští reprezentanti působící v severoamerické profesionální Národní lakrosové lize (National Lacrosse League, NLL) se v minulých dnech zapsali do historie této soutěže. NLL je nejuznávanější lakrosovou ligou světa, hrají ji nejlepší hráči v jedenácti týmech sídlících v kanadských a amerických městech.

Foto: Pavel Semerák

Titans Buffalo

Článek
Fotogalerie

Brankář Michael Poulin, který hájil českou branku při mistrovství světa v Halifaxu v roce 2007, byl před pár týdny vyměněn z Bostonu do Calgary a hned se svému novému zaměstnavateli odvděčil skvělým výkonem. Proti týmu Toronto Rock nastoupil do druhé čtvrtiny za značně nepříznivého stavu 1:5 a od té chvíle pustil pouhé tři branky. Přispěl tak k neskutečnému obratu a vítězství Calgary 10:8. Svůj úžasný výkon potvrdil proti takovým hvězdám, jako jsou Colin Doyle či Scoty Campbell, a byl díky tomu po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem sedmého týdne NLL.

V následujícím týdnu se do historie zapsali také Chet Koneczny a Kyle Ross. Ti proti sobě nastoupili na Floridě v zápase Orlando Titans vs. Boston Blazers, jež se stalo nejdelším utkáním v historii NLL. Ještě třicet vteřin před koncem utkání vedli hráči Orlanda 11:9, avšak týmu Bostonu se podařilo vteřinu před vypršením šedesáté minuty vyrovnat, a tak se muselo utkání prodlužovat. Během následného patnáctiminutového prodlužení se žádnému z týmů nepodařilo skórovat, což se ve čtyřiadvacetileté historii soutěže ještě nestalo! Rozuzlení dramatického utkání přinesla až druhá minuta druhého prodloužení, kdy se trefil Sean Morris a zajistil hostům z Bostonu oba body. Utkání trvalo celkem 76 minut a 6 vteřin.

V dosavadním průběhu ligy se daří nejvíce právě týmu Orlando Titans, za který v letošní sezóně pravidelně nastupuje Chet Koneczny, Kanaďan českého původu. Chet se probojoval do týmu na základě skvělých výsledků během letní kanadské ligy, odkud si ho vytáhl do profiligy trenér Titánů Ed Comeau. I přes svoji menší postavu se Chet v Orlandu stal pilířem obrany především díky předvídavosti a úžasné pohyblivosti.

Další Čecho-Kanaďan Kyle Ross, hrající svou čtvrtou sezónu v NLL, se stává klíčovým defenzivním hráčem týmu Boston Blazers. Jeho doménou jsou oslabení a rychlé přenosy míče do útočného pásma s neustálou snahou skórovat z rychlých brejků. V letošní sezóně již zaznamenal v deseti utkání čtyři branky, šest asistencí a 55 sebraných míčů.

Základní část NLL končí přesně o víkendu, kdy se v Radotíně uskuteční tradiční Memoriál Aleše Hřebeského (22.–25. 4.). Poté bude následovat neúprosné play-off na jedno vítězné utkání. Tam se teprve ukáže, který tým je skutečně nejodolnější. Budeme doufat, že se čeští reprezentanti probojují se svými týmy co možná nejdále.

Informace o National Lacrosse League najdete na www.nll.com.

Reklama