Hlavní obsah

Dnes večer proběhne losování základních skupin Memoriálu Aleše Hřebeského

Losování základních skupin boxlakrosového Memoriálu Aleše Hřebeského proběhne dnes od 19 hodin a sledovat ho můžete na Sport.cz v přímém přenosu.

Foto: Leoš Novák

Megamen Boston, vítěz Memoriálu Aleše Hřebeského 2009

Článek
Fotogalerie

Memoriál Aleše Hřebeského je největší boxlakrosový turnaj v Evropě. Od 22. do 25. dubna bude o vítěznou trofej bojovat dvacet týmů reprezentujících deset národů. Počtem zastoupených zemí turnaj překonává i poslední boxlakrosové mistrovství světa. Turnaj pořádá již posedmnácté Lakrosový klub Custodes Sokol Radotín a naprostá většina zápasů se odehraje na jeho domovském hřišti v ulici Vykoukových. Turnaj však zavítá i do Plzně – ve čtvrtek 22. dubna se uskuteční dva atraktivní zápasy i v hokejbalové hale v Bolevci. Které to budou, bude jasné podle dnešního losu.

Memoriál Aleše Hřebeského má v lakrosovém světě velké renomé a zájem týmů je velký. Velkým lákadlem bude letos účast týmu Irokézů, původních obyvatel severní Ameriky, kteří lakrosovou hru dali světu a je pro ně stále nedílnou součástí jejich kultury. Díky této tradici mají Irokézové své reprezentační týmy i na mistrovstvích světa a na tom posledním v roce 2007 skončili druzí, když až prodloužení finále rozhodlo o vítězství Kanady. Bude to vůbec poprvé, co irokézský boxlakrosový tým zavítá do Evropy.

Dnešní losování rozhodne o nasazení do pěti čtyřčlenných základních skupin Memoriálu. Před losováním byly týmy rozděleny do výkonnostních košů podle jejich umístění na minulých ročnících turnaje a předpokládané kvality:

Koš 1: Megamen Boston (USA), Green Gaels (CAN), LCC Radotín (CZE), Love You to Death (CAN), SK Lacrosse Jižní Město (CZE).

Koš 2: LC United (USA), London Knights (ENG), TJ Malešice (CZE), Iroquois Lacrosse (IRO), TLitzen Nova Scotia Privateers (CAN).

Koš 3: LC Slavia Praha (CZE), Ricky O'Reilly's Riggers (IRL), LC Pardubice (CZE), Tricksters LT (SVK), Team Germany (GER).

Koš 4: Turku Titans (FIN), Team Austria (AUT), Bats Bratislava (SVK), LC Old Dogs Plzeň (CZE), Open Team.

Losování za účasti zástupců hlavního partnera turnaje, firmy S&S, a Městské části Praha 16 začíná v 19 h a můžete ho sledovat na adrese http://www.sport.cz/ostatni/lakros/prenos/.

Partnerem turnaje je i hlavní město Praha.

Další informace o turnaji najdete na www.lcc-radotin.cz.

Reklama