Hlavní obsah

Druhý den Memoriálu – zatím bez překvapení, zato se spoustou gólů

Krásné počasí, kvalitní lakros a spoustu branek. Diváci, kteří našli cestu do Radotína na druhý den mezinárodního boxlakrosového turnaje Memoriál Aleše Hřebeského, nemuseli litovat. Pokračovaly zápasy v základních skupinách. Ty určí, které týmy se v sobotu a neděli v play-off utkají o pohár pro vítěze.

Foto: archiv LCC Radotín

Memoriál Aleše Hřebeského 2010, Rocky O’Reilly’s Riggers–Bratislava Bats

Článek
Fotogalerie

Nejvyššího dosavadního vítězství dosáhli Kanaďané. Hráči týmu Green Gaels nasázeli do sítě finského týmu Turku Titans čtrnáct branek a potvrdili, že jsou nejžhavějším kandidátem na zisk trofeje. Green Gaels hrají na turnaji podruhé – naposledy do Radotína zavítali v roce 2007, tehdy celý turnaj vyhráli.

Hodně gólů padlo také v prvním dopoledním zápase, kdy se střetli domácí LCC Radotín s Pardubicemi. Leckdo byl zvědav na to, zda si pardubický gólman udrží skvělou formu ze včerejšího zápasu s dublinskými Riggers, kdy svůj tým dovedl až do samostatných nájezdů. Jeho kouzlo však při konfrontaci s radotínskými kanonýry záhy přestalo účinkovat. Navzdory váhavějšímu úvodu si LCC Radotín bez větších potíží dokráčel pro další vysoké vítězství 10:2.

Loni druhé Jižní Město se utkalo s týmem Austria. Povinné vítězství českého týmu se ale nerodilo snadno, akce Pražanů byly plné nepřesností a houževnatý soupeř vlažně hrajícím domácím poměrně zdatně sekundoval. Až ve druhém poločase narostl náskok favoritů na pět branek. Jižní Město zvítězilo 7:3 za srdečného povzbuzování skupinky předškolních dětí, kterým po zápase patřičně za podporu poděkovali.

Nový tým turnaje Bats Bratislava podlehl irským Rocky O'Reilly's Riggers 7:1. Slováci se sice docela dlouho drželi „na dostřel", ve druhém poločase už však na Dubliňany nestačili. Rozhodlo i to, že Irové na rozdíl od Slováků dokázali využívat téměř všechny nabídnuté přesilovky, a že jich na obou stranách nebylo málo.

Mužstvo sestavené z mladíků Open Team se dnes postavil silnému soupeři z Malešic a v tomto zápase mohl jedině překvapit. Malešice ale nenechaly gólmana Siku ani na chvíli odpočinout a za konečné skóre 6:0 by mohl Open Team svému brankáři jedině poděkovat, nebezpečných střel totiž bylo daleko víc. Oproti tomu útočníci mladého týmu nedokázali Tuláčka překonat ani jednou, a ten se tak stal prvním brankářem na turnaji, který vychytal nulu.

V polovině pátečního programu proběhlo namísto plánovaného zápasu mezi Plzní, která účast v turnaji na poslední chvíli odřekla, a Německem přátelské utkání Německa s LCC Radotín, kde za Radotín nastoupili i hráči nad rámec oficiální soupisky. Domácí tým vyšel z duelu vítězně v poměru 8:4.

Během odpoledne se tribuny stadionu plní a nejatraktivnější zápasy mezi nejsilnějšími týmy v jednotlivých skupinách budou mít jistě vynikající diváckou kulisu. Celý průběh turnaje můžete sledovat živě na www.sport.cz/ostatni/lakros/prenos, záznamy zápasů jsou uloženy na www.net-tv.cz.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články