Hlavní obsah

Memoriál Aleše Hřebeského zná všechny semifinalisty

Tomáš Haisl, Ondřej Mika

Sobota se na 17. Ročníku Aleše Hřebeského nesla v duchu čtvrtfinálových bojů. Do nejužší čtyřky pronikly týmy Green Gaels, LC Custodes, SK Lacrosse Jižní Město a Love You To Death. V semifinále tedy budou Českou republiku zastupovat dva týmy.

Foto: Leoš Novák

Memoriál Aleše Hřebeského 2010, LC Pardubice–Turku Titans

Článek
Fotogalerie

V prvním čtvrtfinálovém zápase na sebe narazili kanadští Green Gaels a Rocky O'Reilly's Riggers z Irska. V atraktivním utkání potvrdili Gaels roli jednoho z největších favoritů turnaje a houževnatý tým z Irska porazili 4:2. Stali se tak prvním postupujícím do semifinále.

Tím druhým se stali domácí LC Custodes. Jejich postup se ale rodil nečekaně složitě. Svého soupeře – TJ Malešice – totiž dokázal radotínský tým v dramatické bitvě porazit 2:1 až gólem z poslední minuty utkání.

Dalším českým zástupcem v semifinále je tým Jížního Města, který po přesvědčivém výkonu porazil Slavii Praha vysoko 7:1, a potvrdil tak, že se s ním do dalších bojů musí počítat.

Poslední místo mezi nejlepší čtyřkou si vybojoval kanadský celek Love You to Death. Ten dokázal porazit London Knights. Angličané se však na turnaji ukázali v dobrém světle. Předváděli atraktivní hru a i v zápase proti Love You to Death nebyli horším týmem. Od Kanaďanů však dostali lekci z produktivity a prohráli 2:7.

Atraktivní zápasy se odehrály i v dolní části tabulky. Po skončení základních skupin se střetávají týmy, které jsou svými herními dovednostmi přibližně na stejné úrovni, takže zápasy jsou napínavé a například o výsleku zápasu mezi LC Pardubice a Turku Titans musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich se prosadil český tým.

Sobotní večer na Memoriálu tradičně patří exhibičím zápasům nejmenších lakrosistů a lakrosistek a jeho vrcholem je zápas mezi reprezentací České republiky a výběrem zahraničních účastníků turnaje. Zaplněné ochozy radotínského stadionu sledovaly atraktivní souboj, ve kterém si český tým nejprve vypracival náskok až šesti branek. All Stars team se ale v poslední čtvrtině výrazně zlepšil, vytvořil si tlak a zápas nakonec skončil vítězstvím domácího celku 12:10. Atrakcí pro diváky byly bazesportu exhibiční samostatné nájezdy, ve kterých hráči bavili svými technickými fígly a šikovností. Králem se star Petr Poupě, který dokázal svůj loňský kousek – gól z letky se střelou za hlavou – zopakovat na slabší ruku, což si vysloužilo ovace naplněného stadionu.

Na neděli jsou připraveny zápasy o konečné umístění. Semifinálové souboje startují ve 12.30. To se utkají Green Gaels a Jižní Město. Druhé semifinále mezi LC Custodes a Love You To Death začíná o hodinu později. Finálový zápas turnaje odstartuje v 17.00.

Celý průběh turnaje můžete sledovat na www.sport.cz/ostatni/lakros/prenos, záznamy zápasů jsou uloženy na www.net-tv.cz.

Reklama