Hlavní obsah

Startuje play-off Národní boxlakrosové ligy

Jan Barák, Ondřej Mika

Po minulém víkendu naplněném skvěle obsazeným Memoriálem Aleše Hřebeského se na své vyvrcholení chystá také domácí boxlakrosová soutěž.

Foto: Ondřej Mika

NBLL, TJ Malešice–SK Lacrosse Jižní Město

Článek
Fotogalerie

Play-off NBLL 2009/2010 bude rozehráno v tomto týdnu čtyřmi zápasy čtvrtfinále. Do vyřazovacích bojů se zapojí osm nejlepších celků po základní části a nadstavbě. Čtvrtfinále se hrají pouze na jeden vítězný zápas, a tak půjde opravdu o hodně. Ve třech duelech jsou favorité celkem jasní a překvapení se nepředpokládá. Radotínští Custodes proti Old Dogs Plzeň, SK Lacrosse Jižní Město proti LC Slavia Praha ani TJ Malešice proti LC Pardubice by neměli zaváhat a očekává se jejich snadný postup. Zcela jiná je situace ve čtvrtém duelu – v radotínekém utkání generací mezi mladíky z týmu ForFun a zkušenými Falcony. Ve vzájemných střetnutích letošního ligového ročníku se obě mužstva podělila o vítězství rovným dílem a jejich čtvrtfinálový souboj bude zcela jistě nejzajímavější.

Falcons se do závěrečných bojů posílili o několik zkušených hráčů – Petra Gheorgheho, Lukáše Neužila a Martina Veselého, kteří se nevešli na soupisku Custodes. Oproti tomu Forfun vyměnil gólmana Dominika Siku a středopolaře Miroslava Jakše, kteří naopak postoupili do kádru Custodes, za nadějné mladíky, útočníka Matěje Baráka a brankáře Jakuba Mareše.

První čtvrtfinálový souboj se odhraje již v úterý 4. května od 19 h v Radotíně. Custodes přivítají Old Dogs Plzeň. Ve středu 5. května jsou na programu dva zápasy: v 19 hostí TJ Malešice na svém hřišti v Heldově ulici LC Pardubice a v 19.30 v Radotíně nastoupí SK Lacrosse Jižní Město proti LC Slavia Praha. Zbývající čtvrtfinále mezi týmy Falcons a ForFun se hraje ve čtvrtek 6. května od 19.30 opět v Radotíně.

Play-off NBLL 2010 pokračuje v týdnu od 10. května semifinálovými zápasy, finálová série je na programu od 17. května. Semifinále se hrají na dvě vítězná utkání, finále pak na tři. Podrobnosti najdete na www.lacrosse.cz a www.lcc-radotin.cz.

Reklama