Hlavní obsah

První semifinále NBLL: Jižní Město zlomilo Malešice ve druhé čtvrtině

SK Lacrosse Jižní Město vstoupil lépe do semifinálové série Národní boxlakrosové ligy a porazil TJ Malešice 15:10.

Foto: Petr Tahal

Semifinále NBLL, SK Lacrosse Jižní Město–TJ Malešice

Článek
Fotogalerie

SK Lacrosse Jižní Město–TJ Malešice 15:10 (3:3, 8:3, 3:1, 1:3)

Oba týmy šly do zápasu s vervou. Vloni Malešice dokázaly Jižní Město v semifinále poměrně překvapivě vyřadit a Jižní Město si bylo vědomo toho, že zápas letos nesmí podcenit. Skóre otevřel ve čtvrté minutě útočník Jižního Města Pavel Došlý a o minutu později zvýšil Adam Ondráček. Malešice ale dokázaly odpovědět gólem Tomáše Berana v šesté minutě. V jedenácté minutě přidal třetí gól Jižního Města Václav Němec, ale vzápětí na to snížil Jindřich Plecitý a těsně před koncem čtvrtiny utekl při vlastním oslabení malešický Šimon Kotáb a vyrovnal na 3:3.

Ve druhé čtvrtině dokázaly Malešice ubránit zbytek oslabení a pak na několik dlouhých minut zamkly Jižní Město v jeho obranné půlce a vytvořily si výrazný tlak. Výsledkem byl gól Martina Mrlíka. Jižnímu Městu se ale povedlo velmi rychle vyrovnat. Gól Adama Ondráčka na 4:4 znamenal vymanění se z malešického tlaku a odstartoval brankostroj. Během tří minut padly čtyři góly – na dvě zvýšení Jižního Města Malešice dokázaly dvakrát rychle odpovědět. Od 22. do 28. minuty ale Jižní Město dokázalo nastřílet pětigóvou šňůru a vypracovalo si tak rozhodující náskok.

Po půli se Malešice trochu zvedly, pětigólový rozdíl v lakrose nic neznamená, jak předvedl v neděli tým ForFunu, když otočil téměř beznadějný stav 7:1 v zápase proti Plzni. Jižní Město má ale zkušený kádr, který podobný zvrat nepřipustil. Zatímco malešičtí útočníci se na každý gól nadřeli, Jižní Město skórovalo s lehkostí a třetí čtvrtinu vyhrálo 3:1.

Do závěrečné části hry nastoupil do malešické branky místo Milana Tuláčka Aleš Klokan a výrazně podržel svůj tým, který se nevzdával a usilovně snažil výsledek zápasu otočit. Klokan zaznamenal třináct zásahů a za svá záda pustil jedinou střelu. Malešičtí se strefili třikrát, takže konečné skóre se zastavilo na stavu 15:10 pro Jižní Město.

Semifinálové serie NBLL se hrají na dva vítězné zápasy. Už dnes od 19.30 se střetne obhájce titulu LC Custodes Radotín ve svém prvním utkání s dalším radotínským celkem – Falcons. Obě série pokračují zítra. V Radotíně se hraje opět od 19.30, Malešice přivítají v odvetě Jižní Město v hale Slavie v Edenu od 20 h. Případné třetí zápasy jsou na programu ve čtvrtek (Custodes–Falcons) a v pátek (Jižní Město Malešice), vždy v Radotíně od 19.30. Dnes večer uvidí lakros i v Pardubicích – v malé hale ČEZ arény se domácímu LC Pardubice postaví SK Slavia Praha. Vítěz zápasu se utká s ForFunem o konečné páté místo v NBLL.

Reklama