Hlavní obsah

Jižní Město předčilo Radotín v produktivitě a vyrovnalo finálovou sérii NBLL na 1 : 1

Druhý zápas finálové série se hrál na zimním stadionu Slavie v Edenu a byl k vidění naprosto odlišný souboj než o den dříve v zahajovacím utkání. Od počátku zápasu dominovaly obrany obou soupeřů v čele s brankáři Dobrým a Říhou.

Foto: Lukáš Neužil

Jižní Město předčilo Radotín v produktivitě a vyrovnalo finálovou sérii NBLL na 1 : 1

Článek
Fotogalerie

Finále NBLL, zápas 2, SK Lacrosse Jižní Město–LCC Radotín 10 : 6  (4 : 1, 2 : 2, 2 : 1, 2 : 2)

Jako první se prosadil domácí Jakub Nosek až v sedmé minutě. Ačkoliv byla první čtvrtina na střelecké pokusy vyrovnaná, do černého se trefovali především domácí, kteří využívali přesilovky po přísných vyloučeních hostů z Radotína. Mezi úspěšné střely Němce, Nováčka a Kondra se vešel pouze jediný kontr Radotínských z lakrosky kapitána Petra Poupěte, a tak po první části utkání svítil na ukazateli skóre stav 4 : 1 pro domácí. Rozdíl tří gólů se v dalším průběhu utkání ukázal jako rozhodující.

Od druhé čtvrtiny zvýšili hosté z Radotína aktivitu, ale v koncovce se jim stále nedařilo. Jejich útočné akce postrádaly nápaditost a mnohdy nedostatečně připravená zakončení se stávala snadnou kořistí pro domácího brankáře. Ve druhé čtvrtině oba soupeři skórovali dvakrát a stav v polovině byl utkání 6 : 3 pro Jižní Město.

Do druhé poloviny utkání vstoupili hosté opět velkým tlakem, který vyústil v branku Jiřího Košťála v sedmé minutě a Radotín se přiblížil soupeři na rozdíl dvou branek. To bylo ale všechno. O necelou minutu později útočníci hostí vyrobili hrubku a Tomáš Kondr z breaku upravil opět na rozdíl tří gólů. Před poslední přestávkou se trefil už počtvrté kapitán domácích Nováček a zdálo se být rozhodnuto. Zvláště když stejný hráč ve druhé minutě závěrečné čtvrtiny zvýšil svým pátým gólem už na 9 : 4.

Hosté ovšem zápas nevypustili, bojovali, Emil Moravec a při hře bez brankáře ještě Jiří Košťál vykřesali naději. Na zvrat v utkání již ale bylo pozdě a konečné skóre stanovil Nosek střelou do prázdné brány při power play Radotína.

Třetí finálové utkání se hraje již dnes večer od 19.30 h v Radotíně a diváci je mohou sledovat živě na internetu na adrese www.sport.cz/ostatni/lakros/prenos. Videoreportáže najdete na www.net-tv.cz.

Reklama