Hlavní obsah

O boxlakrosovém mistru ČR se může rozhodnout již ve čtvrtek

Ondřej Mika

LC Custodes Radotín porazil ve středu ve třetím finálovém zápase Národní boxlakrosové ligy SK Lacrosse Jižní Město 17:13 a ujal se vedení v sérii 2:1. Již ve čtvrtek večer se tedy může rozhodnout o tom, zda Radotínští obhájí titul.

Foto: Leoš Novák

Finále NBLL, 3. zápas, LCC Radotín–SK Lacrosse Jižní Město

Článek
Fotogalerie

Zápas se hraje od 19.30 v hokejové hale Slavie v Edenu a živě ho můžete sledovat na www.sport.cz/ostatni/lakros/prenos. Videoreportáže ze zápasů jsou k vidění na www.net-tv.cz.

Radotín včera soupeře předčil ve střelbě a po většinu zápasu i v důrazu v získávání volných míčů. Oproti úterku podal výrazně lepší výkon. Velkou roli ale sehrálo také domácí prostředí radotínského stadionu. Hala Slavie má jiný povrch a navíc v ní není úplně ideální viditelnost. Kvůli světlé ploše se hraje oranžovým míčem, který se ale při vysokých nahrávkých ztrácí na pozadí oranžových sedaček. V úterý se s prostředím dokázalo lépe vyrovnat Jižní Město, ačkoliv i jeho hráči obvykle mají za domácí hřiště stadion v Radotíně.

Jižní Město včera posílil Kanaďan Jordan West-Pratt, který má velmi dobrou střelu. Dokázal se prosadit dvakrát. Zbraní obou týmů jsou přesilovky a každé vyloučení tedy bude důležité.

Určitě nás čeká zajímavý sportovní zážitek, kterému nebude chybět napětí.

Reklama