Hlavní obsah

LCC Girlz obhájily titul mistra ČR v ženském lakrosu

Elitní radotínský celek LCC Girlz zaslouženě kraloval Národní lize ženského lakrosu (NLŽL). V sobotním druhém finálovém utkání porazil výběr FTVS Retro Teen jasně 14:3 a mohl slavit titul. Třetí příčku obsadilo Jižní Město po těsné výhře 6:5 nad LCC Chicks.

Foto: Ondřej Mika

LCC Girlz, vítězky Národní ligy ženského lakrosu

Článek
Fotogalerie

2. finále: LCC Girlz – FTVS Retro Teen 14:3 (6:3, 8:0)Po jasném triumfu týmu LCC Girlz v prvním finálovém střetnutí se podobný průběh dal očekávat i ve druhém souboji. Úvod byl poměrně opatrný, ale radotínský celek brzy ukázal svou sílu a po čtvrthodině hry vedl už 6:0. Ovšem druhá polovina úvodního dějství vyšla velmi dobře Retru. To zabralo, předvedlo několik rychlých a účinných akcí a do přestávky dokázalo stav zkorigovat na rozdíl pouhých tří branek.

Druhý poločas tak začal s očekáváním, zda se FTVS povede díky nabytému sebevědomí utkání ještě více zdramatizovat. Ovšem Girzl nechtěly žádný zvrat připustit a opět svůj náskok navyšovaly. Nejaktivnější byly v tomto směru Michaela Srchová a Tereza Karnetová, ale dostalo se i na další hráčky. Retro už nedokázalo účinně vzdorovat, navíc je necelých deset minut před koncem oslabila Dočkalová, která byla za nesportovní chování vyloučena. A tak si hráčky Girlz připsaly výhru 14:3 a mohly se radovat z obhajoby titulu.

2. zápas o 3. místo: SK Lacrosse Jižní Město – LCC Chicks 6:5 (3:2, 3:3)Už první vzájemný duel o bronz byl z kategorie dramatických a oba celky v tom hodlaly pokračovat. Juniorský výběr z Radotína se musel obejít bez zraněné Krmenčíkové a navíc hrál bez střídání. Naopak Jižní Město bylo prakticky kompletní a připravené sérii ukončit. Zápas plný ostrých soubojů ze začátku nepřinášel moc šancí a první branka padla až v sedmé minutě, když se prosadila radotínská Lucie Martínková. Několik slibných možností Jižního Města zůstalo bez výsledku, až v patnácté minutě vyrovnala Debora Plecháčová po chybě brankářky Veroniky Bernhäuserové v rozehrávce. Na opačné straně mohla vrátit vedení Chicks Marie Šrůtová, ale trefila jen břevno, a tak přišel další trest po chytrém vyběhnutí Simony Bradáčové před branku. Ovšem Šrůtová se přece jen dočkala o pět minut později, když využila rychlý brejk. Jižní Město si další důležitý vedoucí gól schovalo až na poslední minutu první části hry.

Po přestávce se opět hrálo téměř deset minut bez branek, ale pak se naopak střílelo pořádně ostrými. Jižňák přidal čtvrtou branku zásluhou Pavly Mühlbachové, ovšem prakticky hned po rozhozu odpověděla po brejku Lucie Martínková. Chicks se rozhodně nechtěly vzdát lacino. I trefa Jany Palajíčkové se dočkala rychlé odezvy, a to dvakrát po téměř  totožných trestných střelách z lakrosek osvědčených střelkyň Martínkové a Šrůtové. Obě vtěsnaly své branky do jedné minuty a stav byl rázem vyrovnaný 5:5. Necelých pět minut před koncem ale Chicks opět chybovaly v rozehráce a po brejku dala vítězný gól Jižního Města Palajíčková. Radotínský tým měl sice ještě šance na vyrovnání, ale už je nedokázal proměnit. Třetí příčku tak obsadilo Jižní Město po těsné výhře 6:5.

O páté místo v NLŽL se nakonec podělí týmy LK Slavia Flamingo a LC Inferno. Po dvou zápasech byl stav série nerozhodný 1:1. Třetí duel se v týdnu kvůli bouřce nedohrál, a tak Komise pro ligu a rozhodčí rozhodla o tom, že se oba celky umístí na páté pozici.

Konečné pořadí NLŽL
1. LCC Girlz
2. FTVS Retro Teen
3. SK Lacrosse Jižní Město
4. LCC Chicks
5.–6. LK Slavia Flamingo
5.–6. LC Inferno
Individuální ocenění:
Nejlepší střelkyně: Lucie Martínková (LCC Chicks), 39 gólů
Nejvíce asistencí: Simona Baráková (LCC Girlz), 27 asistencí
Kanadské bodování:
1. Simona Baráková (LCC Girlz) 62 bodů (35+27)
2. Michaela Srchová (LCC Girlz) 51 bodů
3. Lucie Martínková (LCC Chicks) 49 bodů

O víkendu skončila i juniorská liga ženského lakrosu, ve které jasně dominovaly LCC Chicks, které jsou ostatně v téměř stejné sestavě vyrovnanými soupeřkami pro většinu týmů v seniorské soutěži. Ve finále juniorské ligy porazily spojený tým LC Plzeň a SK Lacrosse Jižní Město. Bronz vybojovaly hráčky slovenského týmu Tricksters Ladies, které přehrály LCC Piranhas, tým děvčat, který věkově patří o kategorii níže. Na pátém místě skončily juniorky FTVS Teens, které porazily začínající hráčky z kroměřížského týmu Weasel Sisters.

Ženská lakrosová liga sice skončila, ale hráčky čekají do prázdnin ještě dva velké turnaje. Nejprve o víkendu Berlin Open a pak od 23. do 26. 6. Prague Cup, na který dorazí zámořské týmy. Prague Cup se hraje v areálu SK Slavia Praha v Edenu, více informací o něm najdete na www.lacrossepraguecup.cz.

Reklama