Hlavní obsah

Radotín bude hostit lakrosový pohár mistryň

Od 22. do 24. října 2010 se v Praze-Radotíně uskuteční lakrosový pohár mistryň evropských zemí. Turnaj se koná pod patronací Evropské federace (ELF – European Lacrosse Federation) poprvé v historii a díky iniciativě společnosti Prague sports, s. r. o., pořadatele tradičního lakrosového Prague Cupu, a podpoře České lakrosové unie získala pořadatelství Česká republika.

Foto: Ondřej Mika

Ilustrační foto.

Článek
Fotogalerie

Do Prahy se tak po úspěšném MS 2009 po roce vrací špičkový ženský lakros a právě úspěch MS a renomé, které má ve světě Prague Cup, byly faktory, které měly na přidělení pořadatelství turnaje mistryň České republice největší vliv.

O titul evropského mistra se utká pět týmů: Timperley ze severní Anglie, Frankfurt SFC z Německa, Graz Gladiators z Rakouska, Amsterdam Lions z Holandska a Českou republiku bude reprezentovat vítěz Národní ligy ženského lakrosu 2009/2010, tým LCC Radotín. Český tým má ambice bojovat o vítězství, největším favoritem budou zřejmě Angličanky.

Obdobný pohár existuje v mužském fieldlakrosu, letos se konal v Manchesteru druhý ročník a český tým TJ Malešice skončil na třetím místě.

Hraje se na umělé trávě na fotbalovém stadionu v Praze-Radotíně. Zápasy v základní skupině se odehrají v pátek a v sobotu dopoledne, pak následuje play-off, které vyvrcholí finálovým zápasem v neděli 24. 10. v 14.00. Podrobný rozpis zápasů a další informace najdete na webu pořadatele turnaje www.prgsports.com a také na oficiálním webu České lakrosové unie www.lacrosse.cz.

Reklama