Hlavní obsah

Deset důvodů k návštěvě Memoriálu Aleše Hřebeského – Pozvánka na nejlepší evropský boxlakros

Už tento týden ve čtvrtek 27. 4. začíná v Radotíně 18. ročník prestižního lakrosového turnaje. Nabízíme vám deset dobrých důvodů, pro které byste si neměli letošní turnaj nechat ujít.

Foto: Leoš Novák

Memoriál Aleše Hřebeského v roce 2010

Článek
Fotogalerie

1. Čtyři zámořské týmy

Po roční pauze způsobené řáděním islandské sopky Eyafjallajökull se do Radotína vracejí tři tradiční účastníci turnaje. Megamen Boston (USA), dvojnásobný šampion, se opět představí v plné síle s několika hráči se zkušenostmi z kanadsko-americké profiligy. LC United (USA), který je tradičním účastníkem, a tým bude chtít vylepšit své čtvrté místo z roku 2009. Třetím navrátilcem jsou kanadští piráti z Halifaxu Nova Scotia Privateers, kteří se divákům představí již v úterý 26. 4. od 19 h v přátelském utkání proti české reprezentaci! Čtveřici doplňuje kanadský tým Love You to Death.

2. Účast lakrosové legendy

Pokud se v Kanadě řekne boxlakros, vybaví se všem zasvěceným jediné jméno – Jim Veltman. Tato lakrosová osobnost se svým významem pro lakros může směle srovnávat s Waynem Gretzskym a jeho pozicí v hokejovém světě. Osminásobný vítěz profesionální NLL, ve které odehrál 219 zápasů, nasbíral 733 kanadských bodů a vybojoval neuvěřitelných 2747 míčů, a také kapitán mistrů světa z roku 2003 nejen na turnaj přijede, ale představí se v roli hráče v dresu Love You to Death! A především pak v roli kouče českého výběru na nadcházejícím pražském mistrovství světa.

3. Návrat Johna Hetzela

Po dlouhých třech letech zamíří do Radotína John Hetzel, bývalý hráč LCC Radotín a české reprezentace, Američan, který žil dlouhou dobu v Čechách a má zde mnoho dobrých přátel. Ne každý ale ví, že John je také vynikající malíř, a tak při příležitosti jeho účasti na turnaji proběhne v Místní knihovně v Radotíně prodejní výstava jeho obrazů. Začíná 27. 4. a potrvá do konce června. Katalog si můžete prohlédnout na http://www.lcc-radotin.cz/Docs/John-ReturningFromHome.pdf.

4. Reprezentanti na Memoriálu

Letos uvidíme v jednotlivých mužstvech velké množství současných reprezentantů, připravujících se na světové mistrovství, které se letos koná v Praze od 21. do 28. května (více na www.wilcprague2011.eu). Na Memoriálu bude také první možnost pořídit si vstupenky na tuto jedinečnou akci.

Pro řadu reprezentantů je tak Memoriál vrcholem přípravy a uvidíme je hlavně v týmech 1Lacrosse Riggers (Irsko), London Knights (Anglie) nebo Nationals (Slovensko) a samozřejmě také v českých týmech, zejména v domácím LCC Radotín.

5. Doprovodný program pro děti

Pokud se rozhodnete pro návštěvu i se svými dětmi, nemějte obavu, že by se nudily. V areálu mohou využít dvou dětských koutků, plných zajímavých atrakcí. Mohou také soutěžit o drobné ceny a jistě ocení sobotní ohňostroj.

6. Losování a soutěže o ceny

Během celého turnaje bude probíhat losování o spoustu věcných cen, které nám věnovali naši partneři. Půjde např. o značkové sportovní vybavení a oblečení, dárkové koše atd. Kupón do losování a soutěžení obdrží každý návštěvník zdarma a v posledním nedělním losování může získat hlavní cenu: poukaz na nákup zboží v hodnotě 5000 Kč v Outlet Store Adidas v Radotíně.

7. Měřič rychlosti střely

Premiérově jsme připravili pro návštěvníky atrakci v podobě radarového měřiče rychlosti střely. Každý si tak bude moci vyzkoušet své lakrosové schopnosti a dovednosti v této oblasti. Na hráče s nejtvrdší střelou samozřejmě čeká odměna.

8. Sobotní galavečer

Pokud se chystáte na Memoriál pouze na jeden den, určitě si nenechte ujít sobotní večer. Začíná od 19 h exhibičními zápasy nejmenších lakrosáků, pokračuje zápasem české reprezentace proti výběru nejlepších zahraničních hráčů turnaje ČR vs. All Stars, v jehož v přestávkách budou k vidění taneční vystoupení (juniorské vicemistryně světa ve sportovním aerobiku) a dovednostní soutěže hráčů, a vyvrcholí ve 22 h tradičním ohňostrojem. Večerem provází Zdeněk Suchý.

9. Finále

Sportovní vrchol turnaje nastane v neděli 1. května v 17 h, kdy se dvě nejlepší mužstva střetnou o hlavní trofej. Český tým (a to LC Jižní Město) uspěl ve finále naposledy v roce 2006. Loni byli blízko domácí LCC, když se po devíti letech probojovali až do finále, ale nestačili na kanadské Green Gaels. Tak možná letos…

Slavnostní zakončení Memoriálu a vyhlášení nejlepších týmů i jednotlivců proběhne ihned po skončení finále.

10. Neopakovatelná atmosféra

Kdo se byť jednou zúčastnil Memoriálu Aleše Hřebeského, dá nám za pravdu, že lakrosový areál LCC Radotín má svého genia loci a turnaj neopakovatelnou atmosféru. Přijďte si ji užít! Dramatické zápasy, příjemná setkání, lakrosová party, dobré pivo i jídlo. Čeká vás přátelská atmosféra, kvůli které jezdí rok co rok do Radotína týmy z celého světa.

Reklama