Hlavní obsah

Radotín smetl Jižní Město v prvním finále Národní boxlakrosové ligy

Těsně po Memoriálu Aleše Hřebeského, na němž LC Custodes Radotín po výhře nad SK Lacrosse Jižní Město získal bronz, se oba soupeři střetli znovu – v prvním zápase finálové série Národní boxlakrosové ligy.

Foto: Ondřej Mika

Finále Národní boxlakrosové ligy 2010/2011, LCC Radotín – SK Lacrosse Jižní Město

Článek
Fotogalerie

LCC Radotín – SK Lacrosse Jižní Město 20 : 5 (2 : 2, 6 : 1, 4 : 0, 8 : 2)

Zatímco Radotín celému dosavadnímu průběhu soutěže dominoval, Jižní Město zaváhalo proti Pardubicím, trápilo se s veteránskými Falcon Millionaires a ze semifinále postoupilo přes TJ Malešice po napjatém zápase, který vyhrálo rozdílem jediného gólu. Na Memoriálu Aleše Hřebeského ale hráči Jižního Města předváděli velmi dobré výkony, a tak bylo otázkou, zda se dokážou podobně vyhecovat i na finále ligy.

Zápas začínal téměř bez diváků, které odrazovalo mimořádně chladné počasí a přeháňky, ale ochozy postupně ožily a skalní fanoušci obou týmů byli slyšet.

Skóre otevřel v 6. minutě domácí Jiří Košťál, ve 13. minutě pak utěšenou střelou vyrovnal mladíček Jáchym Plecháček. Custodes dostal znovu do vedení Petr Poupě, ale Jižní Město v závěru periody úspěšně sehrálo power-play bez brankáře a po gólu Jiřího Mikulky byl stav 2 : 2.

Ve druhé čtvrtině začala být patrná převaha Radotína. Petr Poupě přidal svůj druhý gól a po něm se dvakrát trefil Radek Skála. Ve 23. minutě vyškolil Marka Dobrého v brance Jižního Města Dominik Pešek, o minutu později se z úniku prosadil Martin Kostka a Radotín už vedl 7 : 2. Pavel Došlý pak sice v přesilovce nenápadnou střelou zpoza obránce snížil, ale půl minuty před půlí předal další gól Radotína Jiří Košťál a Marka Dobrého v brance Jižního Města vystřídal matador Jiří Malina. Radotínští byli agresivnější, získávali volné míče, útok Jižního Města působil trochu bezradným dojmem a těch několik úspěšných průniků za radotínskou obranu bez větší námahy zlikvidoval brankář Tomáš Říha.

Po přestávce tlak Radotína pokračoval. Petr Poupě prostřelil ranou o zem Malinu při přesilovce ve 34. minutě. Ten pak kryl několi dalších šancí, ale ve 37. minutě při další početní převaze Radotína byl krátký na střelu Dominika Peška. Vpostatě ihned po zahájení hry pronikal před Malinovu branku Matěj Barák, byl faulován a při signalizované výhodě volný míč vybojoval další mladík v dresu Radotína, Vojtěch Weiss, a upravil na 11 : 3. V poslední minutě třetí čtvrtiny pak hrálo Jižní Město přesilovku při vyloučení Romana Seidla, ale bránící čtveřice dokázala kombinovat tak, že to vypadalo, jako by početní výhodu měl spíše Radotín. Dominik Pešek v oslabení skóroval skoro do prázdné branky.

V poslední čtvrtině si Radotín otevřel na obranné půlce soupeře střelnici. První skóroval opět Petr Poupě, další gól střelou zdálky přidal Dominik Pešek. Pavel Došlý pak svým druhým gólem v zápase snížil, ale z protiútoku se prosadil Roman Seidl. V 54. minutě rozvlnili síť Malinovy branky opět Dominik Pešek a Petr Poupě, po nich se po ojedinělé akci Jižního Města prosadil Milan Nosek. V 58. minutě nechala obrana Jižního Města čas a prostor Radku Skálovi, ten střelou o zem nekompromisně vymetl růžek Malinovy branky a zkřehlí fanoušci domácích se začali dožadovat dvacítky. Hned po rozhozu radotínský útok dokonale vyšachoval obranu Jižního Města a Jiří Loskot střílel do prázdné branky. Publikum se nakonec dvacáté branky dočkalo v poslední minutě, kdy se probíjel Miroslav Jakš a poskakující míč ve skrumáži nechtěně kopl do vlastní branky jeden z obránců Jižního Města.

Custodes přehráli Jižní Město v prvním zápase rozdílem třídy, byli rychlejší, působili jistěji a sebevědoměji. Tomáš Říha měl v brance Radotína výrazně méně práce než jeho kolegové na opačné straně hřiště.

Série, která se letos hraje na dva vítězné zápasy, pokračuje v neděli 8. května od 20 h v hale na Jižním Městě (ul. Květnového povstání). Pokud se Jižní Město dokáže zvednout a v neděli zápas získat, rozhodne se o letošním mistru ligy ve středu 11. května od 19.30 v Radotíně.

Reklama