Hlavní obsah

Jižní Město zdramatizovalo finálovou sérii boxlakrosové ligy

Tým SK Lacrosse Jižní Město se dokázal zvednout po debaklu z prvního zápasu finálové série Národní boxlakrosové ligy, ve kterém prohrál 20 : 5. V neděli v domácím prostředí dokázal otočit průběh druhého finále a vynutit si třetí, rozhodující zápas. Ten se odehraje ve středu 11. 5. od 19.30 v Radotíně.

Foto: Ondřej Mika

Finále NBLL 2010/2011, zápas 2

Článek
Fotogalerie

Jižní Město vstoupilo do zápasu lépe a už po minutě hry skóroval Jakub Nosek. Radek Skála sice o minutu později vyrovnal, ale Nosek z dalšího protiútoku uspěl podruhé. V páté minutě předvedli krásnou spolupráci a technický um Petr Poupě a Jiří Košťál a stav byl 2 : 2. V šesté minutě se prosadil Jáchym Plecháček a Jižní Město opět vedlo. Radotín přestál oslabení při vyloučení Dominika Peška a právě po jeho nahrávce ve 12. mitutě srovnal Petr Poupě. Ve 14. minutě se po gólu Radka Skály Radotín poprvé dostal do vedení, minutu před přestávkou při hře čtyř proti čtyřem vyrovnal Pavel Došlý.

Ve druhé čtvrtině se Radotín zmobilizoval a získal na hřišti převahu. Dominik Pešek nejprve upravil na 5 : 4 pro Radotín, když bleskově potrestal vyloučení Aleše Veselého. Další góly přidali Petr Poupě a v oslabení Radek Skála. Ten navíc spálil tři jasné gólové šance, když šel v úniku sám na brankáře Marka Dobrého. Za Jižní Město snížil ve 12. minutě Seiler. Radotín pak ještě na konci čtvrtiny sehrál úspěšně power-play a stav o půli byl 8 : 5.

Hned na začátku třetí čtvrtiny snížil Adam Ondráček a Jižní Město pocítilo závan naděje. Jiří Košťál pak ale zvýšil a Jiří Loskot pak po výborně sehrané přesilovce střílel do prázdné branky. Pak se však Radotínu přestalo dařit a lehkost, se kterou hrál v druhé čtvrtině se vytratila. Až do konce třetí čtvrtiny gól nepadl.

Ve třetí minutě čtvrté periody skóroval Pavel Došlý a probudil svůj tým k obratu. Radotínu nevycházelo v té době skoro nic, rozhodčí úzkostlivě pískali všechny zákroky, které byly na hraně, hra byla nervózní a rozhárané a atmosféra v hale bouřlivá. Pavel Došlý přidal další gól v osmé minutě a v desáté minutě při avizované výhodě snížil na rozdíl jediné branky Jiří Mikulka. Gól radotínského Dominika Peška rozhodčí neuznali kvůli postavení hráče v brankovišti a při přesilovce po vyloučení Emila Moravce Došlý vyrovnal. Radotín pak nevyužil přesilovku ve dvanácté minutě a naopak Pavel Došlý v další početní výhodě minutu před koncem hrací doby strhl vedení na stranu Jižního Města. Závěrečný tlak Radotína už změnu nepřinesl, a tak o vítězi série rozhodne až třetí zápas ve středu 11. 5. od 19.30 v Radotíně.

Reklama