Hlavní obsah

LCC Radotín přesvědčivě vyhrál rozhodující finále boxlakrosové ligy

LCC Radotín dokázal ve třetím, rozhodujícím zápase finálové série Národní boxlakrosové ligy porazit svého rivala, SK Lacrosse Jižní Město, 18 : 7 a pošesté v řadě získal titul boxlakrosového mistra ČR.

Foto: Ondřej Mika

Třetí zápas finálové série NBLL 2010/2011

Článek
Fotogalerie

Jižní Město přijelo povzbuzené nedělním vítězstvím ve druhém utkání série a do zápasu vstoupilo lépe. Adam Ondráček skóroval ve druhé minutě. Na konci čtvrté minuty vyrovnal Radek Skála a o půl minuty později přidal Jiří Košťál druhý gól Radotína. Za Jižní Město stáhl gólový rozdíl Pavel Došlý v sedmé minutě. Ve dvanácté minutě předvedl šikovnost svých rukou radotínský Dominik Pešek, kterému velmi prospěl téměř roční pobyt v Kanadě. Minutu před koncem periody se prosadil houževnatý junior Tomáš Veselý a stav byl 3 : 3. Radotín ale v samém závěru čtvrtiny ukázkově sehrál power-play bez brankáře a Dominik Pešek dal svůj druhý gól.

Dominik Pešek byl i prvním hráčem, který se do statistik zapsal ve druhé čtvrtině. Na jeho branku dokázal odpovědět Adam Ondráček, ale pak Radotín spustil přímo gólovou smršť. V rozmezí půl minuty nasypali Matěj Barák, Radek Skála a Petr Poupě do branky Marka Dobrého tři góly, ve 23. a 24. minutě přidal další dva Jiří Košťál a ve 27. minutě skórovali Petr Poupě a Dominik Pešek. Radotín se našel, předváděl svou lehkou kombinační hru a přitom mu nechyběl důraz v soubojích o volné míče. Miroslav Jakš získával rozhozy a Radotín držel Jižní Město pod tlakem. Až v závěru čtvrtiny v přesilovce snížil na 12 : 5 nejnebezpečnější hráč Jižního Města Pavel Došlý.

Převaha Radotína pokračovala i po půli. Nejprve skóroval Jiří Košťál a po jeho přihrávce o chvíli později Petr Poupě. V 34. minutě hrálo Jižní Město přesilovku a byl to opět Pavel Došlý, kdo se dokázal prosadit. Radotínští útočníci pak předvedli trik se skrytým míčkem a zatímco se Marek Dobrý soustředil na hráče po své pravici, který předstíral útok, poslal Dominik Pešek ze středu hřiště míč do odkryté části branky. V 34. minutě Marka Dobrého v brance Jižního Města vystřídal Jiří Malina. Inkasoval téměř okamžitě po střele Jiřího Loskota a po dvou minutách ho překonal Jiří Košťál. Malina pak ale pak odolával dalším střelám až do konce čtvrtiny. Dvě minuty před jejím závěrem korigoval při další přesilovce stav Jáchym Plecháček.

V poslední periodě Radotín trochu zvolnil, ale přesto udržoval hru pod kontrolou a nedovolil Jižnímu Městu skoro nic. Obrana dokázala eliminovat Pavla Došlého a Tomáš Říha si se všemi střeleckými pokusy, které směřovaly na jeho branku, poradil. Radotín přidal v poslední čtvrtině jediný gól. Při přesilovce v 51. minutě se strefil Jiří Košťál, a skóre se tak zastavilo na stavu 18 : 7.

LCC Radotín potvrdil svou současnou boxlakrosovou dominanci. Jediné zaváhání v sezóně si dovolil ve vypjatém druhém finále, kdy si vybral svůj špatný den, zatímco namotivovanému Jižnímu Městu vycházelo skoro všechno. V obou radotínských zápasech však LCC vyhrál naprosto s přehledem. Rozhodující byla převaha při získávání volných míčů a také vyrovnanější kádr. Petr Poupě, Dominik Pešek, Radek Skála, Jiří Košťál nebo Jiří Loskot jsou všichni postrachem pro soupeřovu branku a mladá radotínská obrana se postupně zlepšuje a nabírá zkušenosti. Na straně Jižního Města obstarává většinu gólů Pavel Došlý, doplňován hlavně Adamem Ondráčkem, které ale kvalitní obrana stíhá pokrýt. Sympaticky se předvedli nadějní junioři Jáchym Plecháček a Tomáš Veselý.

Radotín tedy pošesté v řadě získal titul, ale vrchol lakrosové sezóny teprve přichází. Už den po finále zahájila česká reprezentace poslední soustředění před boxlakrosovým mistrovstvím světa, které se koná v Praze na stadionu Slavie v Edenu od 21. do 28. května (viz www.wilcprague2011.eu). V rámci přípravy se uskuteční už příští týden několik přátelských zápasů. V úterý se v Radotíně od 19 h utká domácí LCC s týmem Anglie a největším lákadlem je jistě duel mezi ČR a týmem obhájců titulu mistrů světa, Kanadou. Ten se koná v Radotíně ve čtvrtek 19. 5. od 19 h.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články