Hlavní obsah

ELL 2011 pokračuje druhým turnajem o tomto víkendu v Radotíně

Jan Barák

Týden po startu v Bratislavě pokračuje Evropská lakrosová liga (ELL) druhým turnajem v Praze-Radotíně. První turnaj ELL již naznačil mnohé o síle jednotlivých týmů a jejich ambicích v letošním ročníku. Za největší překvapení je všeobecně považováno vítězství týmu ELL Blue, který ve finálovém dramatu porazil radotínské Bisony 7:6.

Foto: Tomáš Fiala

Evropská lakrosová liga, turnaj 1

Článek
Fotogalerie

Naopak mezi týmy, které zůstaly za očekáváním, můžeme zařadit bratislavské Bats, kteří vybojovali konečné 5. místo až po samostatných nájezdech. Nutno ovšem podotknout, že Bats nastoupili v dosti oslabené sestavě.

Jestliže v sestavách týmů pro první turnaj ELL chybělo z různých důvodů mnoho dobrých hráčů, v Radotíně by se měli představit všichni. Týmy budou tedy v daleko silnějších sestavách, a tak můžeme čekat zápasy vysoké kvality.

V prvním sobotním zápase se ve 13 h představí domácí tým LC Bison Radotín proti bratislavským Bats. Bisoni přišli o obránce Jana Pennigera, kterého si v rámci draftu po prvním kole připsal na soupisku tým ELL Orange. Naopak v dresu Bats se poprvé představí Lukáš Neužil s Adamem Ondráčkem, a tak budeme zřejmě svědky vyrovnanějšího duelu než před týdnem, kdy Bisoni zvítězili jednoznačně 10 : 4.

Druhý duel obstarají ve 14.30 h Old Dogs Plzeň, již s posilou Martinem Preislerem, a ELL Orange, poslední tým minulého turnaje, který ovšem nastoupí posílený o dva draftované hráče – kromě zmíněného Pennigera přibyl Martin Hodaň – a bude usilovat o první vítězství v ELL.

Hned čtveřici kvalitních hráčů, kteří v Bratislavě nemohli nastoupit, představí Prague Sports. Jména jako Tomáš Beran, Jakub Říha, Ladislav Kopfstain či Max Bieber jsou v evropském lakrosovém světě známá a o kvalitách těchto hráčů není pochyb. Prague Sports ve svém prvním zápase vyzvou od 16 h Bats a jsou v tomto duelu favority.

Ve čtvrtém zápase sobotního programu se od 17.30 h poprvé představí vítěz prvního turnaje ELL Blue s trenérem Jiřím Pecharem, a to v zápase s týmem Romana Pokorného ELL Orange. Bude jistě zajímavé sledovat, zda „Blues“ potvrdí „bratislavskou formu“ nebo zda překvapí posílení „Oranges“.

Předposlední zápas v 19 h můžeme směle označit jako zápas dne. Střetne se Prague Sports s domácími Bisony. Pikantní bude zejména souboj obou radotínských brankářů, Bisona Tomáše Říhy a Dominika Siky v dresu Prague Sports, a také duel elitních střelců obou týmů – Skokana s Peškem z Prague Sports a Poupěte se Skálou z LC Bison Radotín.

Závěr prvního hracího dne obstarají od 20.30 h ELL Blue a Old Dogs Plzeň.

Rozpis zápasů: Sobota 17. 9. 2011 13.00 Bats Lacrosse – LC Bison Radotín 14.30 Old Dogs Plzeň – ELL Orange 16.00 Prague Sports – Bats Lacrosse 17.30 ELL Blue – ELL Orange 19.00 LC Bison Radotín – Prague Sports 20.30 Old Dogs Plzeň – ELL BlueNeděle 18. 9. 2011 8.00 o 5. místo, A3 – B3 10.30 o 3. místo, A2 – B2 13.00 Finále, A1 – B1

Další informace naleznete na www.europeanlacrosseleague.eu. Všechny zápasy jsou vysílány on-line na www.net-tv.cz. O zájmu o ELL svědčí i ohlas na webu LaxAllStars.

Reklama