Hlavní obsah

Winter Lax Cup o víkendu otevře boxlakrosovou sezónu

Již tento pátek, 3. února, začíná v multifunkční hale v ulici Květnového vítězství na pražském Jižním Městě druhý ročník boxlakrosového turnaje Winter Lax Cup.

Foto: Jiří Houžvička

Winter Lax Cup

Článek

Po tři dny se budou v rychlém sledu střídat zápasy hrané na 2x 15 minut, kterých diváci uvidí celkem čtyřicet. Turnaje se účastní jedenáct týmů nejen z ČR, ale i ze Slovenska, Polska a Německa.

Zatímco v loňském roce turnaji dominovaly dva týmy reprezentace ČR, která turnaj absolvovala jako přípravu na MS v Praze, letos může překvapit prakticky kdokoliv. Mezi favority patří trojice týmů, které se pravidelně objevují na předních místech tabulky Národní boxlakrosové ligy: LCC Radotín, domácí SK Lacrosse Jižní Město a TJ Malešice. Znepříjemnit pozici favorita se bude jistě snažit další radotínský tým ForFun, LC Pardubice, LC Slavia Praha nebo junioři z SK Lacrosse Jižní Město, kteří většinou hráli ještě nedávno pouze juniorské soutěže. Překvapit ale může i některý ze zahraničních týmů, ať už Bats Bratislava, Kosynierzy Wroclaw z Polska nebo Team Bavaria z Německa.

Jedenáctku týmů doplňuje Open Team, hrající pod hlavičkou Prague Sports. Jde o tým, složený z hráčů různých klubů, které na turnaj kompletní tým nepřihlásili.

V neděli večer tedy budeme znát nejen vítěze turnaje, ale také čtyři nejlepší hráče v kategoriích nejlepší brankář, nejlepší střelec, vítěz kanadského bodování a nejužitečnější hráč.

Další informace najdete na www.winterlaxcup.cz, kde bude možné sledovat průběžně i výsledky zápasů a průběh turnaje.

Reklama