Hlavní obsah

Vítězem Memoriálu Aleše Hřebeského jsou Megamen Boston

Ondřej Mika

Americký tým Megamen Boston porazil ve finále 19. ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského domácí LCC Radotín a po třech letech opět získal trofej pro vítěze.

Foto: Josef Štěpán

Megamen Boston, vítěz Memoriálu Aleše Hřebeského 2O12

Článek
Fotogalerie

Finálový zápas začal lépe pro domácí – už po sedmnácti vteřinách skóroval Radek Skála. Megamen však brzy vyrovnali a rychle se ujali vedení 4:1. Radek Skála a Dominik Pešek pak stáhli na rozdíl jednoho gólu. Megamen pak ale dokázali skórovat, zatímco útoky radotínského týmu končily na výstroji brankáře Komera.

Herně se radotínští svému soupeři naprosto vyrovnali, ale rozdíl v efektivitě zakončování a ve střelbě se ukázal jako klíčový. Megamen nakonec vyhráli 11:5 a poté, co vloni ve finále prohráli s kanadským týmem Love You to Death, opět získali pohár pro vítěze turnaje. Love You to Death se letošního turnaje neúčastnili, avšak několik jejich hráčů, např. brankář Scott Komer a útočníci Jamie Plunkett a Mike Drumm letos nastoupili v dresu Megamen.

Megamen do finále postoupili přes SK Lacrosse Jižní Město. Zpočátku byl jejich duel vyrovnaný, ale nakonce měl podobný průběh jako finále. Megamen předčili soupeše lepší střelbou. LCC se v semifinále utkal s kanadským týmem Nova Scotia Privateers, který byl největším překvapením letošního turnaje.

A byla to napínavá podívaná. Skóre otevřel parádičkou zpoza branky Petr Poupě, ale Privateers pak otočili zápas a dostali se do vedení 3:1. Custodes vyrovnali v druhé třetině a pak se naopak ujali vedení 5 : 3 oni. Privateers i přes urputnou snahu dokázali jen snížit na 5:4.

Zápas o třetí místo byl další skvělou bitvou. SK Lacrosse Jižní Město a Nova Scotia Privateers se od začátku přetahovali o vedení a Jižní Město vedlo na konci třetí třetiny o gól. Privateers odvolali brankáře a podařilo se jim přečíslení využít a vynutit si samostatné nájezdy. V těch pak vyhráli 2 : 1 a mohli slavit bronz.

Páté místo získali v zápase proti LC Slavia Praha kanadští Green Gaels. Dvojnásobní vítězové Memoriálu byli i letos jedním za favoritů turnaje, ve čtvrtfinále je ale zastavili Megamen Boston. Pro Slavii je i šesté místo v ostré konkurenci úspěchem.

I zápas o sedmé místo byl až do konce napínavý a anglický tým London Knights zvítězil nad Bats Bratislava až na samostatné nájezdy. Postup Bats do horní osmičky byl také jedním z překvapení turnaje. V brance jejich soupeře nastoupil mladý brankář Jakub Mareš a na úspěchu Angličanů měl lví podíl. Po zásluze byl vyhlášen nejlepším brankářem celého turnaje.

Jak už je v Radotíně tradicí, turnaj měl skvělou atmosféru a zcela zaplněné tribuny hnaly hráče dopředu. Oproti loňsku se herní úroveň i slabších týmů zvedla a o překvapivé výsledky nebyla nouze. V zahraničí má turnaj jedinečnou reputaci a příští, jubilejní dvacátý ročník bude jistě mimořádný.

Záznamy všech zápasů najdete na www.net-tv.cz, informace o turnaji vč. statistik a reportáží ze všech zápasů jsou na www.AHMemorial.cz.

Konečné pořadí 19. ročníku Memoriálu Aleše Hřebeského
1. Megamen Boston (USA)
2. LCC Radotín (CZE)
3. Nova Scotia Privateers (CAN)
4. SK Lacrosse Jižní Město (CZE)
5. Green Gaels (CAN)
6. LC Slavia Praha (CZE)
7. London Knights (ENG)
8. Bats Bratislava (SVK)
9. TJ Malešice (CZE)
10. Salt Shakerz (USA)
11. German Gents (GER)
12. Oxygen Lacrosse Riggers (IRL)
13. Turku Titans (FIN)
14. Vienna Cherokees (AUT)
15. Landsharks (USA)
16. LC Old Dogs Plzeň (CZE)
Individuální ocenění
Nejlepší útočník: Jonas Derks (NSP)
Nejlepší obránce: Martin Hodaň (LCC)
Nejlepší brankář: Jakub Mareš (LON)
All Stars Team: Dominik Sika (LCC), Lee Davidson (NSP), Ewan Swiker (SSZ), Tom Watts (GGA), Andy Wasik (MEG), Luke Parker (NSP)
Nejlepší střelci: Jamie Plunkett (MEG), Andrew Wasik (MEG) – 11 gólů
Cena Hany Žižkové pro nejužitečnějšího hráče, vítěze kanadského bodování: Dominik Pešek (LCC) – 21 b.

Reklama