Hlavní obsah

ME v lakrosu: Češi nedali Španělům šanci

Ondřej Mika

Ani v druhém zápase ne mistrovství evropy ve fieldlakrosu nenarazili Čeští hráči na těžkého soupeře. Španělsko porazili v tréninkovém tempu 18 : 2.

Foto: Ondřej Mika

ME v lakrosu, ČR vs Španělsko

Článek
Fotogalerie

To, kdo bude pánem na hřišti, bylo jasné od začátku. Češi vyhrávali face-offy a po patnácti minutách dovršil Jiří Loskot hattrick a zvyšoval na 4 : 0. Španělé za první čtvrtinu nevystřelili na branku. Česká obrana se dobře koncentrovala a jakékoliv pokusy soupeře nemilosrdně likvidovala už v zárodku. Od druhé čtvrtiny začali Češi hrát volněji, do útoku se zapojovali o defenzivní hráči a skóre utěšeně narůstalo. Španělé snížili z ojedinělého protiútoku až ve 32. minutě, a to na 9 : 1. Čeští brankáři Tommy Kralovenec a Jakub Mareš, který chytal závěrečnou čtvrtinu, moc práce neměli. Zápas nakonec skončil 18 : 2.

Největší soupeři českého týmu – Skoti – porazili Itálii překvapivě jen 8 : 5. Švýcarsko, s nímž se náš tým utká zítra, vyhrálo nad Belgií 18 : 4.

Zajímavé výsledky přinesly zápasy elitní, modré skupiny. Německo porazilo Irsko až v druhém prodloužení. Zápas v regulérní hrací době skončil 9 : 9, když Irové dokázali stáhnout ze stavu 7 : 3. V prvním prodloužení na 2x 4 minuty Irové dvakrát dotahovali německé vedení a Němce od porážky zachránil jen hvizd rozhodčího ukončující hrací čas – gól Irů o zlomek vteřiny později. V dalším prodloužení, které se hrálo na náhlou smrt, Němci poměrně šťastně skórovali. Švédsko pak porazilo domácí Nizozemsko 13 : 7 a i tento výsledek lze označit za překvapivý.

Tabulku střelců vede po dvou dnech český reprezentant Jamie Plunkett s deseti zásahy, ale je třeba vzít v úvahu, že naši soupeři byli zatím o dost slabší. Český tým čeká zítra houževnaté Švýcarsko, které by mělo být o úroveň lepší než naši dosavadní soupeři. Zároveň začíná i ženský turnaj a českou reprezentaci na úvod čeká zápas proti týmu Švédska.

Podrobné výsledky a statistiky z ME najdete na stránkách www.ec12lacrosse.com/en, český tým můžete podpořit i na facebookové stránce týmu. Zápasy jsou k vidění na www.247.tv.

Reklama