Hlavní obsah

Na světovém šampionátu v Liberci se představí 29 českých lyžařů

PRAHA

Celkem 29 českých lyžařů by se mělo představit na blížícím se mistrovství světa v Liberci. Vyplývá to z nominace, kterou ve středu ČTK poskytl generální sekretář svazu Petr Graclík. Ve složení českých týmů není žádné překvapení, jediný otazník řeší skokani, kde ještě trojice Borek Sedlák, Jan Matura a Čestmír Kožíšek bojuje o poslední volné místo.

Článek

Nejvíc jmen obsahuje sestava běžců, v níž vedle hlavní české medailové naděje Lukáše Bauera figuruje dalších šest reprezentantů. Šest je běžkyň, sdruženářů a skokanů.

Mezi skokany mají nominaci jistou Jakub Janda, Roman Koudelka, lídr Kontinentálního poháru Lukáš Hlava, Martin Cikl a Ondřej Vaculík, tým ještě doplní jeden z tria Sedlák, Matura a Kožíšek. Nejmenší, čtyřčlenná, je reprezentace skokanek, které v Liberci čeká premiéra na velké akci.

Šampionát odstartuje slavnostním zahájením ve středu 18. února, první závody jsou na programu o den později. V akci se jako první představí běžkyně na trati 10 kilometrů klasickou technikou, sdruženáře čeká závod na desetikilometrové trati s hromadným startem a středním můstku.

Nominace českých lyžařů na mistrovství světa v Liberci:
Běh - muži: Bauer, Jakš, Koukal, D. Kožíšek, Magál, Razým, Šperl; ženy: Erbenová, Janečková, Moravcová, Nývltová, Rajdlová, Skalníková.
Skok - muži: Cikl, Hlava, Janda, Koudelka, Vaculík a jeden z trojice Sedlák, Matura, Č. Kožíšek; ženy: Dejmková, Doleželová, Míková, Pustková.
Severská kombinace: Dvořák, Havránek, Churavý, Skopek, Slavík, Vodseďálek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články