Hlavní obsah

Janda: Malý můstek chyby neodpouští

LIBEREC

Zklamáním skončil úvodní závod skokanů na lyžích na mistrovství světa v Liberci pro Jakuba Jandu. Majitel dvou medailí ze světového šampionátu v Oberstdorfu před čtyřmi lety věděl, že obnovená spolupráce s trenérem Vasjou Bajcem nese ovoce a chtěl alespoň připomenout zašlou slávu. Nakonec pro něj ale sobotní závod na středním můstku skončil už po prvním kole.

Foto: Event Concept

Skokan na lyžích Jakub Janda

Článek

Janda se v prvním kole nevešel ideálně do odrazu a skok do vzdálenosti 86 metrů nakonec stačil jen na nepostupové 33. místo. "Bohužel se vloudila malá chybička. Utekl mi konec odrazu, chtěl jsem do něj dát hodně síly a skoku chyběla plynulost,“ líčil zklamaně někdejší vítěz Světového poháru. „Malý můstek chyby neodpouští, jakékoliv zaváhání se okamžitě projeví,“ pokrčil rameny.

Skokan z Frenštátu pod Radhoštěm neskočil ideálně už v kvalifikaci a do závodu postupoval z jednadvacátého místa. „Podle videa ale nebyl kvalifikační skok tak špatný, pohrály si se mnou podmínky,“ líčil Janda. Jak vyžene nepovedené vystoupení z hlavy ještě netušil. „Domácí závod se nepovedl, nesmím ale věšet hlavu. Před námi je volný den, jak se budu odreagovávat nevím,“ podotkl.

Skokané se na šampionátu podruhé představí v pátek, kdy je na programu závod na velkém můstku. „„Motivace je, alespoň tam bych chtěl něco skočit,“ věří Janda v probuzení. Fakt, že na velkém můstku na Ještědu vybojoval před šesti lety třetí místo ve Světovém poháru, jako motivační faktor nebere. „To už je dávno,“ mávl rukou nad statistikou.

Cítí, že se ještě může zlepšit, Bajcův dohled mu pomáhá. Proto chce spolupráci ještě vylepšit. „Kontakt s Vasjou není úplně nejlepší. Zatím není čas o tom hovořit, ale snad to od jara změníme nebo uděláme jinak,“ dodal Janda.

Reklama

Související témata: