Hlavní obsah

Musíme kopnout do kobyl, neskládá zbraně sdruženář Churavý

Pavel NovotnýSport.cz

Nesedlo vůbec nic. Sdruženář Pavel Churavý chtěl ve druhém závodu na mistrovství světa v Liberci atakovat nejvyšší příčky, nezdařené vystoupení na středním můstku a promazaný běh na lyžích ale jeho přání poslaly mimo realitu. „Na můstku jsem měl pech a na běžkách ještě větší,“ komentoval zachmuřeně nedělní závod, v němž skončil jako nejlepší z Čechů až jednatřicátý.

Článek

Poslední šanci bude mít v sobotu při závodu na velkém můstku. Churavého trápení načaly špatné podmínky na Ještědu. „Když mi trenér odmávnul skok, bylo jasné, že je všechno špatně. Jeho gesto jednoznačně říkalo, že podmínky jsou na nic. Potřeboval jsem se dostat přes zadní vítr, nevyšel mi ale ani odraz,“ vykládal Churavý v cíli závodu.

V běhu se rval o co nejlepší umístění z jednadvacáté pozice, v pořadí si ale nepolepšil. Naopak. „Na můstku jsem měl pech a na běžkách ještě větší. Z každého kopce jsem dostal od ostatních patnáct metrů. Takhle promazaný závod jsem snad ještě nejel. Musíme si to v týmu vyjasnit,“ kroutil nevěřícně hlavou s pohledem na skluznice svých běžek.

Churavý se před startem šampionátu blýskl třetím místem v závodu Světového poháru, nestálé podmínky v Liberci ale jeho ambice sráží. V úvodním závodu s hromadným startem skončil dvanáctý, v neděli přišel propadák. „Na střední můstek jsem si věřil. Navíc se na Ještědu nedařilo spoustě favoritů, byla šance uskočit ostatním. Bohužel se to povedlo jiným. Formu mám, ale podmínky mě nepodržely a nahlodalo mi to hlavu,“ litoval.

Poslední šanci napravit zklamání bude mít v sobotu při individuálním závodu na velkém můstku. „Věřím, že třikrát za sebou takováhle smůla nemůže být. Pokusím se zapomenout. Musíme kopnout do kobyl. Jak se to povedlo si ale raději řekneme až po závodě,“ podotkl se smutným úsměvem. Čas na to, aby se dal dohromady má. „Přemýšlím, jak se odreaguji. Dřív jsem se vždycky zabavil při stavbě baráku, teď snad půjdu alespoň zatopit v krbu,“ dodal Churavý.

Reklama