Hlavní obsah

Bauer: Chci ještě jednou do Liberce na náměstí

Pavel NovotnýSport.cz

Byl spokojený s výkonem, s výsledkem ani trochu. Lukáš Bauer skončil v nedělním skiatlonu na mistrovství světa v Liberci až pětadvacátý, v bruslařské části mu totiž přestaly jet lyže. „Bylo vidět, jak se ta guma mezi mnou a ostatními stále víc natahuje,“ litoval promazaného závodu. Medailové ambice tak přenáší do páteční štafety.

Článek

Klasickou část zvládl Bauer na jedničku. Takticky číhal v hlavním poli a dopředu se propracoval až před zastávkou v depu. „Vyšlo to, jak jsem chtěl. Se soupeři jsem si pohrával, do depa přijel mezi prvními. Všechno bylo super, chtěl jsem do druhé části závodu ušetřit co nejvíc sil,“ líčil po závodu.

První kolo bruslařského dílu zvládl Bauer ještě podle svých představ. „Pak ale začaly lyže zpomalovat a od druhého kola bylo vidět, jak se ta guma mezi mnou a ostatními stále víc natahuje,“ kroutil hlavou. „Problém je počasí, servis odvedl maximum. Před startem jsme vybrali ty nejlepší lyže, v tuhle chvíli bychom holt zase sáhli po jiných. V pátek při mně štěstí stálo, v neděli ne. Ale zase se dařilo ostatním, což je dobře,“ připomněl deváté, resp. třinácté místo Martina Koukala a Jiřího Magála.

Po volnu lehčí trénink

Na trati měl chvílemi chuť zastavit a lyže zahodit. „V jednu chvíli mě to napadlo. Ale z firmy by asi nebyli moc nadšení a bylo by to hloupé i vůči těm lyžím, protože už kolikrát jely skvěle,“ vyprávěl se smíchem. „A bylo by to blbý i vůči Fousovi (servisman Vít Fousek - pozn. red.), který si tohle bere dost osobně,“ dodal majitel stříbra z klasické patnáctky.

Na šampionátu v Liberci pojede Bauer podle všeho ještě dva závody. Páteční štafetu a v neděli závěrečný padesátikilometrový maratón klasickou technikou, sprinty v průběhu týdne nejsou jeho šálek kávy. Hlavní pozornost je nyní soustředěna na štafetu, v níž chtějí Češi zaútočit na medaili. „Výkony Martina s Jirkou jsou před štafetou velkou vzpruhou. Medaile je samozřejmě sen, bude ale bude záležet na mnoha okolnostech. Já se ale chci ještě jednou podívat do Liberce na náměstí,“ neskrývá loňský vítěz Světového poháru.

Po skiatlonu se Bauer těšil na volné pondělí, k tréninku se vrátí v úterý. „Budeme asi jezdit na Bedřichově na lehčích tratích. Ve čtvrtek už zase vyzkoušíme tratě ve Vesci a v pátek jdeme do závodu,“ plánoval.

Reklama

Související témata: