Hlavní obsah

Rajdlová s Janečkovou překvapily postupem do finále samy sebe

LIBEREC

Příjemným překvapením byl postup Kamily Rajdlové s Ivou Janečkovou do finále sprintu dvojic, který byl jediným bodem středečního programu na mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci. V jízdě o medaile sice české závodnice skončily beznadějně poslední, přesto ale byly spokojené.

Článek

„Jsme s Kamilou moc rády, že jsme postoupily. Vůbec jsem v to nevěřila, i když tajně jsem doufala, protože vím, jak je to tady těžké. Byly jsme naladěné, že budeme bojovat o postup do poslední chvíle. Rozjížďka se nám povedla,“ těšilo Janečkovou.

Čtyřiadvacetiletá jablonecká závodnice finále rozjížděla, už po prvním okruhu ale Rajdlové předávala s výraznou ztrátou. „Já začátky nemám výborné, ale tohle překvapilo i mě samotnou. Další úseky se mi jely mnohem lépe, ale start se nevyvedl,“ líčila.

Maséři a fyzioterapeuti se budou ohánět

Rajdlovou stíhání zbytku startovního pole z poslední pozice mrzelo, chtěla si zazávodit. „Je škoda, že jsme nejely v nějaké skupince, bylo by to veselejší. Byly jsme ve finále, ale raději bych bojovala alespoň o deváté místo,“ řekla nejzkušenější z českých reprezentantek.

„S takovým odstupem se nejede moc dobře, ale pokud vidíte alespoň někoho kousek před sebou, tak je to dobré,“ komentovala Janečková se smíchem průběh závodu, v němž její partnerka finišovala s patnáctisekundovou ztrátou na předposlední Rusky.

Ve čtvrtek čeká české závodnice předposlední vystoupení na libereckém šampionátu ve štafetě na 4x5 kilometrů. Rajdlová s Janečkovou se nejspíš představí spolu s Evou Skalníkovou a Helenou Erbenovou a rády by byly v boji o nejlepší desítku.

„Těžko říct, co s námi týmový sprint udělá. Asi to budeme cítit, ale naštěstí se běží jen pět kilometrů. Chtěly bychom být do desátého místa, osmá příčka by byla skvělá,“ uvedla Janečková. „Maséři a fyzioterapeuti budou mít práci,“ dodala s úsměvem Rajdlová.

Reklama

Související témata: