Hlavní obsah

MS konečně zažilo bouřlivou atmosféru, Bauer čekal lidí víc

LIBEREC

Při pátečním závodu běžců na lyžích zavládla konečně v Liberci atmosféra, jakou si zaslouží mistrovství světa. Do areálu ve Vesci zavítalo téměř 15 tisícovek diváků, jejichž bouřlivá podpora pomohla Lukáši Bauerovi ke stříbrné medaili. „S účastí diváků jsem velmi spokojená,“ komentovala dosud jednoznačně nejvyšší návštěvu při MS prezidentka organizačního výboru Kateřina Neumannová.

Článek

Diváci o sobě dávali hodně vědět už když se Bauer rozcvičoval v prostoru startu, v momentě kdy se vydal vstříc patnáctikilometrové trati se ve Vesci spustilo divácké inferno. „Bez diváků bych to stříbro nezískal, ten řev mi dal křídla. Super návštěva! Na druhou stranu jsem ale čekal, že bude lidí ještě víc. Závod v Novém Městě na Moravě má rekord 32 tisíc. A tohle byl závod mistrovství světa!“ podotkl po doběhu stříbrný Bauer.

Bouřlivé podpory se dostalo kompletní české trojice, podle pohybující se zvukové vlny nad veseckým areálem bylo možné odhadovat, v které části trati se některý z tria nachází. „Atmosféra byla fantastická, jen mě mrzí, že jsem se nechal přemotivovat. První kolo jsem přepálil, ve druhém jsem se z toho dostával a ztratil,“ litoval Martin Jakš.

Páteční návštěva byla dosud jednoznačně nejvyšší v dosavadním průběhu mistrovství světa. Na čtvrteční klasickou desítku prošlo turnikety ve Vesci 5300 diváků, ve skokanském areálu na Ještědu se větší návštěva očekává až při sobotním závodu mužů na středním můstku.

Reklama

Související témata: