Hlavní obsah

Sportovci jsou pro, ale mají obavy

PRAHA

Mnozí čeští sportovci by Praze pořádání sportovního svátku přáli, mají ale většinou obavy z toho, zda by olympiáda nebyla nad síly hlavního města.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

"Nemyslím si, že je to reálné," říká k olympiádě v Praze pesimisticky Jaromír Jágr.

Článek

"Určitě by bylo hezké, kdyby se v Praze uskutečnila olympiáda, ale to je velice složitá záležitost, a nejen ekonomicky. Nelze se na ni ale dívat jen podle nynější ekonomické situace," řekl trojnásobný olympijský vítěz Jan Železný.

Dana Zátopková si také myslí, že ekonomická situace v Česku může být za třináct či sedmnáct let jiná. "Ale to už tu nebudu... Nejde jen o peníze a o to, postavit nějaká krásná sportoviště. O ta se pak někdo musí starat, musí být neustále využívána, aby nechátrala. A pak je také třeba nejen mnoha odborníků, ale i tisíců dobrovolníků, kteří budou při olympiádě pomáhat zadarmo. Dnes by se těžko hledali, lidé mají jiné starosti. Máme ale pověst sportovní země, olympiádu bych si tu uměla představit."

Obdobného názoru je také Jiří Raška: "Český národ je sportovně založený. Bylo by to hezké, ale záleží na tom, v jakém ekonomickém stavu bude naše země. S pořádáním her je spousta starostí, a nejde jen o peníze."

Nejpesimističtější je ve svém názoru Jaromír Jágr: "Nemyslím si, že je to reálné teď, ale ani v blízké budoucnosti. Když vidím, jaké problémy jsou kolem stavby jedné hokejové haly, že se šampionát u nás už dvakrát odložil, pak si neumím pořádání olympiády u nás momentálně představit."

Reklama

Související témata: