Hlavní obsah

Zraněný gymnasta Hamm požádal o zařazení do olympijského týmu

NEW YORK

Americký gymnasta Paul Hamm požádal národní svaz o zařazení do olympijského výběru bez nutnosti startovat v příštím týdnu na kvalifikačních závodech ve Filadelfii. Na nich nemůže olympijský vítěz ve víceboji soutěžit kvůli květnové zlomenině záprstní kůstky na pravé ruce. Na konci minulého měsíce se podrobil úspěšné operaci, při které mu lékaři do postiženého místa implantovali kovovou destičku s osmi šrouby.

Článek

Nyní těsně před národní kvalifikací Hamm využil svého práva a prostřednictvím svého trenéra oficiálně požádal o zařazení do šestičlenného mužského týmu. "Komise o tom bude při kvalifikaci jednat," uvedl Ron Brant z realizačního týmu mužské reprezentace USA.

Dvojnásobný mistr světa z roku 2003 vyhrál v Aténách víceboj jako vůbec první Američan v historii. Po triumfu se z vrcholné gymnastiky vytratil a věnoval se studiu. Ke sportovní kariéře se vrátil až loni v únoru. Při návratu se prezentoval ve špičkové formě, ale 22. května se na národním šampionátu v Houstonu zranil při cvičení na bradlech, které navzdory pádu suverénně vyhrál.

Reklama

Související témata: