Hlavní obsah

Rozhodčí Damková zvládla testy pro olympiádu v Pekingu

CURYCH

Fotbalové rozhodčí Dagmar Damkové už nic nebrání v účasti na druhých olympijských hrách. V Curychu totiž úspěšně zvládla fyzické testy pro arbitry, které delegovala mezinárodní federace FIFA na hry do Pekingu. To byla pro plzeňskou rozhodčí poslední možná překážka.

Foto: SPORT.CZ/Soňa Škývarová

Rozhodčí Dagmar Damková

Článek

Damková, která se před pěti lety jako první žena objevila s píšťalkou v domácí mužské nejvyšší soutěži, musela v předepsaných limitech zvládnout sprinty na šestkrát 40 metrů nebo intervalový běh dvacetkrát 150 metrů. "Nešlo o to udělat si osobní rekordy, ale prostě zvládnout stanovené limity. Jsem ráda, že se mi to podařilo," citovaly v pátek Damkovou internetové stránky fotbalového svazu.

Ve Švýcarsku však nešlo o pouhou formalitu. Prověrky nezvládla jedna ze švýcarských asistentek či její kolega z Rakouska a oba tak o olympiádu přišli.

Česká rozhodčí uspěla a může se tak těšit, že naváže na své vystoupení z aténské olympiády, kde pískala duel mezi Američankami a Brazilkami a pak také čtvrtfinále mezi Austrálií a Švédskem. I nyní v Pekingu se Damková objeví v akci dvakrát. Do dějiště olympiády odletí 29. července.

Reklama

Související témata: